Řada Galaxy J má na kahánku. Samsung se ji zřejmě chystá zrušit

9
Řada Galaxy J má na kahánku. Samsung se ji zřejmě chystá zrušit
Fotografie: Samsung
  • Samsung zřejmě brzy přikročí ke změně portfólia
  • Odskáče to základní řada Galaxy J, kterou má nahradit série Galaxy A
  • Na některých trzích se možná objeví zařízení Galaxy M

Aktuální portfólio jihokorejského Samsungu je vcelku přehledné. Vlajkové modely jsou řazeny do řad Galaxy S a Galaxy Note. Ve střední a vyšší střední třídě operují modely série Galaxy A a základ doplňují zástupci Galaxy J. Abychom byli zcela přesní, vše podtrhuje odolný Galaxy Xcover 4 a na asijských trzích ještě řada Galaxy On. Poměrně brzy, zřejmě během příštího roku, by však současné pořádky mohly dostat trhliny. Odskákat by to měla především řada Galaxy J.

Nebojte se ale, Samsung nemá v plánu vyklidit pole cenově dostupných zařízení. Jednoduše jen rozšíří řadu Galaxy A do pozic, kde doposud kralovala zařízení Galaxy J. Současně se má změnit i další strategie. Levnější smartphony nemají přebírat funkce například z loňských vlajkových lodí. Samsung hodlá pro střední třídu vyšlapat novou cestu i specifické funkce. Důvodem má být vyšší konkurenceschopnost proti čínským výrobcům. Další změna se má týkat u nás neznámé řady Galaxy On, která má rovněž skončit a být nahrazena označením Galaxy M. Tyto cenově dostupné modely mají mířit převážně na rozvojové trhy.

Diskuze ke článku
Martin
Nedivím se když A série převzala design J série a A série stojí nyní za prd, no a cena ta je tuplem mimo.
Blue Sun
Blue Sun
Vzhledem k tomu, že letošní řadu A vykastrovali do podoby minulé řady J, není se čemu divit. Hádám, že něčeho jako nástupce A3 a A5 z roku 2017 se už nedočkáme.
Absolut NoFak
Já bych zrušil rovnou celý Samsung.
pucg
To je dobře. Řada J totiz obsahuje naprosto shitozní a zastaralý hardware za naprosto nepřiměřenou cenu. Například J5 2017 za 5 tisíc. 2 GB RAM, 16 GB úložiště, HD rozlišení, Antutu 46 tisic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze