"Revoluční" Nokia 5800 se začíná prodávat na světových trzích

2

Nokia 5800 XpressMusic, první model finského výrobce disponující velkým dotykovým displejem, se tento týden konečně začal prodávat. V České republice si na něj ale budeme muset ještě chvilku počkat. Mezitím ale můžeme sledovat, jak se mu bude na vybraných trzích dařit.

TIP: Přečtěte si preview Nokie 5800 XpressMusic

Tento model je prvním dotykovým telefonem od finského výrobce, pokud tedy nepočítáme modely 7700 nebo 7710, které však byly spíše experimentem. Nokia s uvedením prvního dotykového telefonu na rozdíl od ostatních výrobců dlouho otálela. Jak se ale ve finální verzi s touto technologií vypořádala, se ukáže až po zkušenostech majitelů, případně z prvních recenzí.

Jen ve zkratce zmíníme, že Nokia 5800 XpressMusic přináší displej s rozlišením 360 x 640 pixelů, 3,2 Mpx fotoaparát, Wi-Fi, GPS a novou, již pátou, verzi operačního systému Symbian S60, uzpůsobenou pro dotykové ovládání. Ostatní informace najdete v již zmíněném preview.

Hlavní informací pro budoucí případné zájemce bude jistě konečná cena. V tomto ohledu nás zatím Nokia spíše zklame. Své sliby o maximální ceně do 10 tisíc korun se neplní, jelikož například uváděná cena ve Španělsku má být 429 EURO, což v přepočtu vyjde na zhruba 11 000 Kč.

Otázkou tedy zůstává, jaká vlastně bude cena v České republice. Z dobře informovaného zdroje víme, že se očekávaná novinka u nás začne oficiálně prodávat až po Vánocích.

Zdroj: www.nokia.es

Diskuze ke článku
Radost
Ve Spanelsku se prodava za uvedenou cenu protoze je to v balicku s predplacenou hlasovou navigaci a predplacenym nokia music store na 3 mesice. To vse v hodnote 100 eur. Je to proto, aby chytraci z jinych zemi neprijeli do Spanelska, nenakoupili 100 telefonu a pak je na ebayi neprodavali. A kdyz, tak zaplati tyto super sluzby.

V lednu, kdy ma byt telefon uvolnen pro svetovy trh, se zacne prodavat za uvadenou cenu 279 eur pred zdanenim.

Vse je zde:

http://www.unwiredview.com/2008/11/18/nokia-5800-xpressmusic-eur429279-price-mystery-resolved/
Vojtěch Adam
Vojtěch Adam
Máte pravdu, jen je otázkou, do jaké míry to bude fungovat i po ČR. U nás, jak už jsem si zvykl, jsou totiž telefony mnohem později a ještě za dražší cenu. :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze