Qualcomm nabízí vlastní telefon. Má úžasný displej, design navrhl ASUS

1
Qualcomm nabízí vlastní telefon. Má úžasný displej, design navrhl ASUS
Fotografie: Qualcomm
  • Nový smartphone je určen pro skupinu Snapdragon Insiders
  • Vybaven je velkým 144HZ AMOLED displejem a Snapdragonem 888
  • Podporuje rychlé nabíjení za 50 minut
  • Dostalo se na teleobjektiv a až 512GB interní paměť

Qualcomm je primárně znám jako výrobce procesorů pro mobilní elektroniku. Tentokrát se však rozhodl, že světu ukáže vlastní telefon. Nepůjde však o zcela obyčejné zařízení, což naznačuje již samotný název „Smartphone for Snapdragon Insiders“. Jedná se o oficiální název, který prozrazuje, že telefon míří pouze k uživatelům programu Snapdragon Insiders, kterých je zhruba 1,6 miliónu. A právě jim bude Qualcomm telefon nabízet.

Qualcomm Smartphone for Snapdragon Insiders

Za designem mobilu stojí ASUS, což by šlo i tipnout, neboť zejména zadní strana připomíná nejnovější modely tchajwanského výrobce. Naopak Samsung Qualcommu dodal 6,67palcový Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a 144Hz obnovovací frekvencí. Displej je chráněn sklem Gorilla Glass Victus a podporuje režim Always-On.


Z obrázků si můžete povšimnout, že se Qualcomm vydal cestou bez výřezů a průstřelů. Naopak vsadil ještě na klasický menší rámeček nad displejem, kam umístil třeba čelní 24megapixelový fotoaparát pro selfies. Na zadní straně se trochu překvapivě nachází čtečka otisků prstů a také svítící logo Qualcomm. Za pozornost stojí i horizontálně orientovaný modul se třemi fotoaparáty. Sestava čítá hlavní 64megapixelový snímač, 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 8megapixelový teleobjektiv s trojnásobným bezztrátovým zoomem.

Pod kapotou je Snapdragon 888, což může překvapit. Qualcomm nenasadil mírně vylepšený a nedávno představený Snapdragon 888+. Procesor se pojí s 16GB operační pamětí a 512GB úložištěm UFS 3.1. Baterie má kapacitu 4 000 mAh a je podporováno rychlé nabíjení Quick Charge 5.0. Do 70 % se telefon nabije za 30 minut, k úplnému nabití je zapotřebí 50 minut.

210 gramů vážící smartphone tedy rozhodně nebude pro každého. Qualcomm jej nabízí za 1 499 dolarů, což je v přepočtu téměř 39 tisíc korun i s daní.

Technické parametry Qualcomm Smartphone for Snapdragon Insiders

Kompletní specifikace
Konstrukce173,2 × 77,3 × 9,6 mm, 210 g, konstrukce: klasická
DisplejSuper AMOLED, 6,67" (2 448 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx
ChipsetQualcomm Snapdragon 888, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 660
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
proste je to Asus bez napisu Asus :o))) ale je to uz moc velike, tezke a ta baterka na ty rozmery mela mit aspon o 30% vetsi kapacitu. Ale ze nema bezdr. nabijeni je zklamani...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze