První ve své řadě, přichází Honor Magic6 Lite

První ve své řadě, přichází Honor Magic6 Lite
Fotografie: Honor
  • Trumfem telefonu bude baterie s kapacitou 5 800 mAh
  • Velký 6,78" AMOLED displej nabízí 120Hz obnovovací frekvenci
  • Výkon obstarává Snapdragon 6 Gen 1

Do střední třídy zamířil Honor Magic6 Lite. Je dobré podotknout, že jde o zcela prvního zástupce nové řady Magic6, která bude dozajista časem doplněna o výše postavené kousky. Novinka se snaží zaujmout velkým displejem a nadprůměrnou výdrží. Honor Magic6 Lite disponuje 6,78" AMOLED displejem s překvapivě jemným rozlišením a příjemnou 120Hz obnovovací frekvencí. Výkon obstarává Snapdragon 6 Gen 1 v kombinaci s 8GB RAM. Výkonu by tak telefon měl mít pro běžné činnosti dostatek. Pro vaše data je pak připravena 256GB interní paměť. Je to však hodnota konečná, neboť chybí slot pro paměťovou kartu.

Honor Magic6 Lite

Honor mírně zaspal dobu, což u řady Magic opravdu zamrzí, když nadále nabízí Android 13, ačkoliv jde o více než rok starou verzi. Výrobce se tak bude snažit pozornost přesunout jinam. Kam? Třeba na zadní stranu, kde se novinka chlubí třemi fotoaparáty, jenže to bychom nesměli hledět na Honor, aby v tom nebylo hned několik háčků. Hlavní má sice sympatických 108 megapixelů, ale zbytek nestojí vůbec za řeč. Ultraširokoúhlý snímač by byl fajn, jenže rozhodně ne s pouhými 5 megapixely. Zbývající objektiv je pouze 2megapixelový a slouží pro portrétní snímky. V praxi tak bude dobře použitelný pouze hlavní fotoaparát.

Honor Magic6 Lite

Hlavním lákadlem novinky bude zřejmě baterie s méně typickou a současně lehce nadprůměrnou kapacitou 5 800 mAh. Výrobce udává, že by měl telefon vydržet tři dny běžného používání. O doplnění energie se postará 35W nabíječka, která se nachází přímo v prodejním balení. V oblasti konektivity má telefon vše podstatné, a to včetně 5G, Bluetooth 5.1 nebo NFC.

Honor Magic6 Lite bude nabízen v černé, zelené a oranžové. Jelikož jej odhalila italská pobočka Honoru, lze očekávat zahájení prodeje právě na jihu Evropy, avšak dostupnost na dalších evropských trzích je velice pravděpodobná. V tuto chvíli však není známa cena.

Technické parametry Honor Magic6 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce163,6 × 75,5 × 8 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,78" (2 652 × 1 220 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 6 Gen1,
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 9 790 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze