První dojmy z LG Q6: střední třída skoro bez rámečků

24
První dojmy z LG Q6: střední třída skoro bez rámečků
  • LG Q6 se již řítí do prodeje i u nás a nabídne krásný 5,5palcový FullVision displej ve střední třídě
  • Výbava čítá Snapdragon 435, 3 GB RAM, Android 7.1.1 nebo funkci rozpoznání obličeje
  • Q6 splňuje dokonce i vojenský standard MIL-STD 810G, čemuž přispívá i velmi pevný hliníkový rám
  • Telefon půjde do prodeje v září za zhruba 9 tisíc korun v černé a platinové šedé barvě

LG nám dnes oficiálně představilo svůj nový model Q6, který se nyní již chystá vstoupit na náš trh. My jsme v souladu s tím začali Q6 samozřejmě ihned testovat a zde jsou naše krátké první dojmy.

Q6 se velmi pohodlně drží. Díky zaobleným zádům a své hmotnosti dobře padne do dlaně a palcem obsloužíte skutečně velkou část 5,5palcového FullVision displeje. To znamená stejně jako u vlajkové G6 minimální rámečky a poměr stran 18:9. Stejně tak rozlišení je Full HD+, takže ani jemnost mu nechybí a vypadá skutečně dobře. Jen jsme si ihned na venkovním světle všimli, že maximální hodnota jasu není moc vysoká a byl pouze pochmurný den. Obáváme se proto, že na přímém slunci může mít LG už vcelku velký problém.

Vraťme se však k tělu, které obepíná kolem dokola rám vyrobený z hliníku série 7 000, což je jedna z nejsilnějších hliníkových slitin. Nejen díky tomu tedy působí Q6 robustně a splňuje i vojenský standard MIL-STD 810G, pro který musela podstoupit řadu náročných testů stejně jako dražší G6. Jen škoda, že tu nemáme pořádnou voděodlnost jako u vlajkové lodi, zde se dostalo pouze na certifikaci IP52. Potěší však alespoň displej krytý Gorilla Glass 5.

O výbavě telefonu si můžete přečíst v našem preview, ale za tu chvilku používání jsme zatím nenarazili na žádné záseky či trhání animací. Snapdragon 435 a 3 GB RAM se očividně činí, ale uvidíme, jak zvládnou náročnější používání. I když za to možná může i Android 7.1.1, který se zde schovává pod nadstavbou UX 6.0 z G6. Může však zamrzet, že se k nám nedostane i vybavenější verze se 4 GB RAM a 64 GB interního úložiště. Na našem trhu bude pouze verze se 3/32GB, a to v černé a platinové šedé barvě.

LG se snaží kromě displeje nalákat také na fotoaparáty a obzvláště pak na ten přední. Ten má sice „jen“ 5 Mpx, ale můžete se přepnout mezi klasickým záběrem a širokoúhlým, který činí stejně jako u G6 celých 100°. Ten zadní potom nabídne 13 Mpx a fotky z něj zatím nevypadají zle, i když ostření trošku zlobí a focení makra vyžaduje trpělivost. S fotoaparáty ovšem souvisí další velký tahák Q6, kterým je je funkce skenování obličeje, kdy se stačí podívat na zamčený telefon a on se sám odemkne, není nutné ani rozsvítit displej.

Nutno říct, že registrace obličeje je rychlá, stejně jako samotné odemčení telefonu, ale občas nás na denním světle LG ihned nepoznává. Sluší se upozornit, že je tu rovněž i vyšší stupeň rozpoznání obličeje, kdy telefonu trvá trochu dále, než se odemkne, ale na druhou stranu by telefon neměla zmást fotografie vašeho obličeje. Tato funkce se přitom pomocí aktualizace dostane i na G6, ale je škoda, že kvůli ní jsme v Q6 nedostali čtečku otisků prstů.

LG Q6 se objeví na našem trhu během prvního týdne v září nejprve pouze u operátorů Vodafone a T-Mobile, přičemž prvně jmenovaný dostane černou barevnou variantu a druhý platinovou. Volný prodej započne odhadem krátce poté někdy v druhé polovině měsíce. Cena je přitom stanovena na 8 900 Kč, což upřímně není málo, ale na druhou stranu podobné telefony ve střední třídě zatím jen tak nenajdete.

Tolik krátce k prvním zkušenostem s LG Q6, ale jsme teprve na samotném počátku testování a výsledný verdikt je tak ještě daleko před námi. Vy se nás můžete mezitím ptát v diskuzi na to, co vás na Q6 zajímá nejvíce a co byste se chtěli v recenzi určitě dozvědět.

Technické parametry LG Q6

Kompletní specifikace
Konstrukce142,5 × 69,3 × 8,1 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 435 MSM8940, CPU: 8×1,4 GHz, GPU: Adreno 505
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:12 hodin
Dostupnostzáří 2017, 8 900 Kč
Diskuze ke článku
Dragereker
"Jen škoda, že stejně jako u vlajkové lodi tu nemáme voděodolnost, dostalo se pouze na certifikaci IP52".LG G6 má vodeodolnost IP68, nie IP52. Opravte si to. Inak sa mi páči,že ako jediný výrobca si uvedomuje, že sú aj ľudia ktorí majú nešikovné ruky a dal modelu Q6 vojenský štandard a hliník série 7000. Za to LG obrovské +. Je to lepšie riešenie, ako séria A u samsungu so sklom v zadu a bez vojenského štandardu.
Martin P
Ta cena je divoká když G6 Stojí 12K, zas na drůhou stranu mince Q6 do pár měsíců zlevní a pak si ho koupí (skoro) každý. A dotaz záda jsou z Kovu nebo Plast?
Myranux
Škoda jen ta cena jinak by to byla hned od záčatku bomba ale cena stejně spadne doufám že by ste mohli oba dva g6 q6 porovnat ve videu a prosím bez intra. Ty intra co tam dávate víc ruší než pomahají
Zdeněk Babický
Zdeněk Babický
Má to gyroskop?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze