První dojmy z Lenovo Tab 2 A8: virtuóz s telefonními funkcemi

Lenovo na MWC 2015 představilo kompaktní 8palcový tablet, který podporuje telefonní funkce, nabídne nadprůměrný zvukový zážitek a příliš nezatíží vaši peněženku. Zní to skoro až moc dobře a o kvalitách toho tabletu jsme se museli přesvědčit přímo na stánku Lenovo na MWC 2015 v Barceloně. První dojmy přinášíme i ve formě videa.

Lenovo na MWC 2015 představilo hned trojici tabletů. Jedním z nich je i Lenovo Tab 2 A8, které na první pohled příliš nezaujme a jen těžko jej rozeznáte od jiných tabletů. Vzhledem k nízké ceně navíc nelze očekávat ani prémiový materiál. I přesto je konstrukce pevná a tablet se dobře drží. Bezproblémové je i uchopení jednou rukou, které oceníte v případě, že byste si chtěli s telefonem zatelefonovat. Telefonní funkce samozřejmě podporuje pouze LTE verze.

Lenovo Tab 2 A8 – první pohled z MWC 2015

Lenovo Tab 2 A8 má 8palcový displej s rozlišením 1 280 × 720 pixelů. Jemnost 184 pixelů na palec rozhodně neoslní, ale horší je podání barev. Barvy jsou nevýrazné a displej je určen méně náročným uživatelům. Potěší aspoň slušné pozorovací úhly. Ani u tohoto modelu Lenovo nezapomnělo na vylepšený zvukový výstup, který zmiňuje u všech nových tabletů. Reproduktory jsou navíc na přední straně a zvuk proudí přímo k uživateli. Vylepšený by měl být také 3,5mm jack, který jsme mohli vyzkoušet přímo na místě. Ovšem nevíme, do jaké míry ovlivnil kvalitu samotný 3,5mm jack, demo nahrávka a sluchátka, které Lenovo připravilo. V každém případě zněl zvuk čistě, prostorově a velmi emotivně. Na přesnější hodnocení si ale musíme počkat až na recenzi, kterou bychom mohli zvládnout v průběhu června, kdy se tablet dostane na náš trh.

Lenovo Tab 2 A8

Uvnitř běží Android ve verzi 5.0 Lolipop. Lenovo se snaží zachovat čisté prostředí a překreslilo si pouze některé aplikace. Na stánku Lenovo jsme s plynulostí neměli žádný problém, ale je nutné podotknout, že hardware je základní a nejedná se tak o žádného přeborníka benchmarků. Za cenu 3 900 Kč za Wi-Fi verzi a 5 300 Kč za LTE verzi to ale nelze ani očekávat. Poslední zbraní Tab 2 A8 je i cena, která by mohla přesvědčit nejednoho zájemce.

Technické parametry Lenovo Tab 2 A8

Kompletní specifikace
Konstrukce210 × 125 × 8,9 mm, 360 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát5 Mpx, autofocus
ChipsetCPU: 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor4 290 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2015, 3 900 Kč
Diskuze ke článku
LTE
V nadpisu píšete o tabletu s "telefonními funkcemi", ve videoukázce předvádíte tablet s možností vložení SIM. Tak proč v katalogu uvádíte HSPA: ne, LTE: ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze