První dojmy z Huawei Watch 2: sportovní elegance (video)

15

Huawei na tiskové konferenci představil novou vlajkovou loď P10 a P10 Plus. Ovšem nezapomněl ani na wearables, konkrétně na Watch, které již také potřebovaly aktualizaci. Co nové Watch 2 nabídnou, v čem se liší od předchůdce, jaké se nám zdají na první pohled a kolik budou stát? Na všechny tyto otázky dostanete odpověď v prvních dojmech z Barcelony.

Hodinky na první pohled trochu nemile překvapí. V porovnání s Watch (první generace) trochu ztratily na elegantnosti, a to nejen u sportovní verze, ale také u varianty Classic. Nemůžeme si pomoci, ale první generace se nám prostě líbila více. Samozřejmě na veletrhu není ideální osvětlení a na denním světle mohou hodinky vypadat trochu jinak, mohou „házet jiné odlesky“, ale to zatím nemůžeme potvrdit ani vyvrátit. Každopádně můžeme potvrdit, že hodinky jsou dobře zpracované, kovem se nešetřilo a konstrukčně není co vytýkat.

Huawei Watch 2 – MWC 2017

Mimo designových změn nám na hodinkách přibylo i další hardwarové tlačítko, a to především kvůli Android Wear 2.0, Ten je lépe přizpůsoben kruhovému displeji a pro tyto hodinky se přímo hodí.

Zatímco designem si nás hodinky nezískaly, tak praktičností již ano. Velmi oceňujeme vyměnitelné 22mm pásky. Nemusíte se spoléhat na Huawei, ale můžete Watch 2 vybavit jakýmkoliv páskem budete chtít. Je to jen na vás, stačí zajít do nejbližšího hodinářství a vybírat. Podobně to řeší i Samsung s modelem Gear S3.

TIP: Huawei Watch 2 (Classic): změny, které překvapí

Huawei Watch 2 Classic

Pod kovovou lunetou se následně nachází plná komunikační podpora, nic nechybí, ba dokonce si můžete zvolit variantu s podporou LTE a Watch 2 zastoupí i telefon. Výkon je zcela dostatečný, ale z hardwaru musíme vyzdvihnout 4 GB interního úložiště. Na něj si můžete například uložit hudbu a následně ji přes Bluetooth sluchátka poslouchat při běhu, kde se necháte monitorovat GPS modulem přímo v hodinkách.

Huawei Watch 2 Sport

Huawei Watch 2 jsou evolucí první generace. Osobně se nám tolik nelíbí designem, ale oceňujeme rozdělení na dvě verze (Classic a Sport) a také celková vylepšení, která jsou tím správným krokem. Na závěr k ceně. Sportovní model bude dostupný za 379 euro (9 tisíc korun), LTE varianta je dražší o 1 500 korun. Elegantní verze bude k dispozici za cenu 399 euro, tedy 11 tisíc (LTE varianta není k dispozici). Do prodeje se nové hodinky dostanou již v březnu, ale Česká republika v první vlně není.

Technické parametry Huawei Watch 2 Classic

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 48,2 × 12,6 mm, 57 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor420 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ2 2017, 10 800 Kč

Technické parametry Huawei Watch 2 Sport LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 48,2 × 12,6 mm, 57 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejPOLED, 1,2" (390 × 390 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor420 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ2 2017, 10 200 Kč
Diskuze ke článku
David
Prosím, prosím.... čím jsou ty hodinky ,,sportovní,,?
Jelikož stupeň ochrany je pro sportovní hodinky nedostatečný - nedá se s nima plavat, potápět.
To i Apple Watch 2 jsou odolnější než tohle a za stejnou cenu.
A pak tu jsou samozrejmne skutečně sportovní hodinky. Tohle je jen hračka.
Laco
Prosím Vás chci si koupit nějaké Smart hodinky a nevím jaké. Vyplatí se třeba nějaké do 1500kč? Nebo připlatit? Nejsem náročný chci jenom ať mi ukazujou notifikace dobrou výdrž a měli podporu Sim karty. Nějaké tipy? Dík.
Petr Hošek
Ty se zase pos...i s tou cenou, no ale za rok budou stát půlku, tak za mě letos vyhráli Gear S3...
Kulich
Za mě asi nejhezčí a nejlepší hodinky s android wear, ale především sa mi páčí ta sportovní verze. Vážně krásný design třeba oproti té hrůze od lg. Jen ta cena je opravdu hodně vysoká. Za devět je tu pro nás majitele samsungů velice vydařené gear s 3 a teď babo raď které si vybrat :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze