První dojmy z Gionee Elife S7: štíhlý chameleon (video)

Gionee se na MWC 2014 prezentovalo nejtenčím telefonem na světě. Tento post mu sice již nepatří, ale stále patří mezi elitu smartphonů, které jsou tenké jako žiletka. Pokud vás u telefonu zajímá především design a celková tloušťka, značku Gionee si nesmíte nechat ujít. Novou vlajkovou loď jsme otestovali přímo v Barceloně na MWC 2015.

Gionee Elife S7 je designový skvost. Na první pohled je jasné, že máte tu čest s opravdovým elegánem. Nikde nehledejte levné plasty, ale kov. Kovové proužky naleznete především na bocích přístroje. Přední straně, stejně tak i zadní, dominuje tvrzené sklo Gorilla Glass. Telefon vypadá na první pohled skutečně skvěle. Vyrábí se navíc v černé, bílé, růžové a mentolově zelené barvě, určitě si tak vybere každý.

Gionee Elife S7 – první pohled z MWC 2015

Gionee je vyhledáváno především kvůli samotné tloušťce telefonu. Ta se v případe modelu Elife S7 dostala na 5,5 milimetrů. Telefon je skutečně až nepřirozeně tenký, ale rychle si na podobný komfort zvyknete. Pokud se obáváte možného ohýbání, u telefonu s 5,2palcovým displejem a danou šířkou, to určitě možné je. Dle subjektivního testu nám ale připadal dostatečně pevný a nic nenasvědčuje tomu, že by při běžném používání mohly nastat nějaké komplikace.

Uvnitř se nachází Android 5.0 Lolipop, který je od Gionee upraven. V prostředí máme dvě lišty, jedna se stáhne z horní a druhá se vysune ze spodní části displeje. Mimo mírně modifikovaných běžných aplikací si můžete i velmi snadno měnit pozadí, a to třeba každý den. Změna pozadí vás bude určitě bavit, snadno se provádí pomocí fotoaparátu, který vytvoří celý profil, tedy nejen barvu pozadí, ale i písma, lišt a podobně dle barev, které jsou ve vašem okolí, respektive před čočkou fotoaparátu. Aplikace pro změnu pozadí dle okolních barev má skutečně příhodné jméno – Chameleon.

Cena Gionee Elife S7 by měla být kolem 11 000 Kč. Do České republiky by se mohl dostat pod názvem Kazam Tornado 552L, ostatně i na to už jsme zvyklí. Například recenzované Kazam Tornado 348 je Gionee Elife S 5,1.

Technické parametry Gionee Elife S7

Kompletní specifikace
Konstrukce139,8 × 67,4 × 5,5 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6752, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 11 000 Kč
Diskuze ke článku
tom
mi pripomina dizajn sony z3
fry
číňaci začali robiť dizainovo veľmi pekné kúsky.
Proto7
Su spravne tie rozmery ? vzhladom mi pripomina Z3ku od Sony a ta ma podtstatne vacsiu vysku. Predpokladam ze vyska bude nieco okolo 146mm.
Míraa
Tyhle kokotiny mě nechávají chladným :) Za chvíli začnu fandit tomu, do vyrobí nejtlustší telefon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze