Prodeje Samsungu Galaxy S4 mini zřejmě neplní očekávání

17

V posledních dvou letech jsme svědky hned několika mobilních telefonů, které mají u svého jména přídomek mini. Mělo by jít o varianty vlajkových lodí v kompaktním vydání. Často se však dočkáme značně uskromněné výbavy. To se nyní projevuje na klesajících prodejích.

Pokud hovoříme o telefonech s přídomkem mini, musíme prvenství připsat Sony Ericssonu, který již v roce 2010 přišel s malými Xperiemi. Ty o rok později inovoval. Loni však mánii znovu oživil Samsung s představením modelu Galaxy S III mini. Jeho prodejní úspěchy výrobce přesvědčily, aby připravil nástupce. Logicky se jedná o Samsung Galaxy S4 mini. Neznalý uživatel by z názvu mohl vydedukovat, že jde o vlajkovou loď s menšími rozměry. Ano, rozměry jsou menší, ale výbava o poznání chudší. Výrobci tak produkují telefony střední třídy, které by příliš zajímavé nebyly. Jenže jim přisoudí jméno věhlasného modelu nejvyšší třídy a rázem je o ně zájem.

TIP! Recenze Samsung Galaxy S4 mini – Draze zaplacená dokonalost

Samsung Galaxy S4 mini

Letos se však Samsungu Galaxy S4 mini údajně tolik nedaří. Jaké jsou důvody? Tím prvním je silná konkurence mezi vlastními modely. Aktuálně se totiž za stejnou cenu jako S4 mini prodává i loňský model Galaxy S III. Dalším důvodem může být fakt, že zákazníci již jednoduše výrobci toto jisté klamání jménem nevěří. V potaz je nutné brát také fak, že se S4 mini prodává za vcelku vysokou cenu, přitom mu oproti mnohým konkurentům schází například HD displej.

Dle informací serveru DigiTimes.com hodlá Samsung přezkoumat telefony s přídomkem mini a měli bychom se tudíž dočkat nějaké změny. My doufáme, že by se Samsung mohl dát cestou, kterou si nedávno zvolilo japonské Sony. Jeho mini varianta vlajkové lodi, Xperia Z1f, je totiž přesně dle receptu, maximální výbava v kompaktním těle.

Technické parametry Samsung Galaxy S4 mini

Kompletní specifikace
Konstrukce124,6 × 61,3 × 8,9 mm, 107 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8960, CPU: 2×1,7 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:25 hodin
Dostupnostčervenec 2013,

Zdroje: sammobile.com, digitimes.com

Diskuze ke článku
Kristián Míža
Kristián Míža
no kdyť je to šmejd,ale pořád je to lepší jak před rokem S3 mini nebo one mini,ale na Z1f to nemá,teď ještě uvidíme jaká bude cena
Xvasek
Se není čemu divit... kdyby udělali přesnou mini verzi Galaxy S4 bylo by to jiné - předběhli by Xperii Z1 f (mini).
Martin
Pro mě je tento mobil naprosto ideání, až na tu cenu, ale na to si stačí počkat.
Tomas
Ja si ho koupil pred 14 dny za 9k a jsem s nim nadmiru spokojen, je to muj 4 smartphone a uz u nej zustanu.. proc jsem si ho koupil? Ma LTE i NFC, super fotak, Touchwiz funguje bez jedinneho zaseku a narozdil od SIII ma 1.5GB RAM a mam na nem flip pouzdro sview coz je super vec.. baterka 2 dny normalniho pouzivani jako je wifi, hry, volani a zpravy a hlavne ma jen neco malo pres 100gramu a drzi se vazne parádne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze