Polovina zaměstnanců Huawei pracuje v oblasti výzkumu a vývoje

3
Polovina zaměstnanců Huawei pracuje v oblasti výzkumu a vývoje
  • Huawei zaměstnává přes 80 000 zaměstnanců, kteří pracují v oblasti výzkumu a vývoje
  • V žebříčku investic do výzkumu a vývoje za rok 2018 se Huawei umístil na pátém místě

Během návštěvy konference Huawei Innovation Day v Paříži jsme měli příležitost dozvědět se více o tom, jak tento čínský výrobce přistupuje k „R & D“ neboli výzkumu a vývoji, jenž má strategický význam pro všechny společnosti a u těch technologických to platí dvojnásob.

V rámci přednášky Williama Xu, prezidenta Ústavu strategického výzkumu, která byla zaměřena na digitální inovace v Evropě, bylo uvedeno, že Huawei zaměstnává přes 80 000 zaměstnanců, kteří pracují v oblasti výzkumu a vývoje. Z celkového počtu zaměstnanců se tak na R & D podílí téměř polovina, konkrétně 45 % pracovníků.

Investice do výzkumu a vývoje mají být podle slov Williama Xu osvědčeným receptem na úspěch, což dokazuje technologická vyspělost smartphonů, ale i 5G technologií. Pouze v roce 2018 společnost investovala 11,3 miliard eur, tedy přibližně 288 miliard korun do výzkumu a vývoje nových technologií a nebýt současných problémů s americkou vládou, měl Huawei namířeno na první příčku v objemu distribuce telefonů. Podle žebříčku investic do výzkumu a vývoje, který vypracovala Evropské unie, se Huawei umístil na pátém místě ihned za Microsoftem.

Huawei Innovation Day R & D tabulka

Během diskuze o spolupráci Huawei s Evropou William Xu potvrdil, že společnost spolupracuje s mnoha evropskými mobilními operátory za účelem co nejrychlejšího spuštění sítí páté generace.

Diskuze ke článku
Jirka
A druhá polovina jede v režimu 9 x 9 x 6....
Sorny
Já to věděl, vyvíjejí zase plán,jak ukradnout další technologie od věhlasných výrobců Sony a LG a budou prodávat okopírované telefony za zlomek ceny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze