Pod stromečkem lidé nejčastěji našli iPhone. Apple dominuje novým aktivacím

62
Pod stromečkem lidé nejčastěji našli iPhone. Apple dominuje novým aktivacím
Fotografie: Lukáš Sál, mobilenet.cz
  • V minulém týdnu se celosvětově aktivovalo nejvíce iPhonů od Applu
  • S velkým odstupem na druhém místě stanul Samsung
  • Prodejům pak celkově dominují tabletofony

Analytická společnost Flurry tradičně zkoumá prodeje ve „vánočním týdnu“, který tentokrát končil nedělí 24. prosince, tedy Štědrým dnem. Společnost pro měření využívá více než 1 milión aplikací a má tak přehled o celkem 2,1 miliardách zařízení po celém světě. Výsledky tudíž lze brát vážně. Ty letošní ukazují jednoznačnou dominanci Applu. Ze všech nově aktivovaných telefonů neslo v minulém týdnu 44 % logo Applu. Na druhé příčce je s velkým odstupem Samsung, který si z koláče ukousl 26 %. Zatímco meziročně u Applu nenastala žádná změna, Samsung si polepšil o 5 procentních bodů. Ostatní výrobci už si rozdělují jen drobky, výrazněji vyčnívá jen třetí Huawei s 5% podílem.

Přehled nově aktivovaných zařízení ve vánočním týdnu
Přehled nově aktivovaných zařízení ve vánočním týdnu

Dominanci Applu analytická společnost rozebrala podrobněji. Tím je myšleno rozdrobení na jednotlivé modely. Nejčastěji se v minulém týdnu zapnul loňský iPhone 7. Ten je těsně následovaným iPhonem 6. Někoho by takový úspěch tři roky starého modelu mohl překvapit, avšak důvod je prostý. Například i na českém trhu jde o relativně dostupný model, prodává se pod hranicí 10 tisíc korun. Na třetím místě operuje letošní iPhone X.

Přehled nově aktivovaných iPhonů ve vánočním týdnu
Přehled nově aktivovaných iPhonů ve vánočním týdnu

Poslední statistika se zabývá podílem nově aktivovaných telefonů dle velikosti jejich displejů. Rok 2017 přinesl jasnou dominanci modelů z kategorie tabletofonů, kam spadají zařízení s displeji o velikosti od 5 do 6,9 palců. Kategorie „Medium Phones“ značí telefony s displeji od 3,5 palců do 4,9 palců. I ta je nadále poměrně významná. Všimnout si můžete, že kategorie opravdu malých telefonů již letos ztratila i symbolické 1 %. Není se čemu divit, smartphony s displeji pod 3,5 palce takřka neexistují.

Přehled nově aktivovaných zařízení ve vánočním týdnu
Přehled nově aktivovaných zařízení ve vánočním týdnu dle velikosti

Zdroj: flurrymobile.tumblr.com

Diskuze ke článku
Josef Vácha
Josef Vácha
Koupit si telefon, který je pomalejší již po doinstalování aktualizací.
乁( ͡° ͜ʖ ͡° )ㄏ

Newek23
Nedávno místní diskuzní vědmy už slavily konec toho hnusného a nenáviděného apple a ejhle, zase je první. Z toho některým praskne cévka. Ale tak třeba zase příště :-)
Mobile
Vánoční hype skončí a potom se ukáže, možná se už i ukazuje. Iphone je vhodným dárkem, když nevím co koupit. Pro ženskou ideál.
chuck
A co koupit? Děravý Android, plný reklam a co den bezpečnostní průser? Iphone je pro blby, to je fakt, systém zabedněn jako vinný sklípek s vínem pro Pražáky, opičím ovládáním a předráženým příslušenstvím, je to pravé pro tuhle konzumní společnost, hipstery a různopohlavné individua.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze