Oslabující koruna zdražuje Galaxy S20, ale i další elektroniku

15
Oslabující koruna zdražuje Galaxy S20, ale i další elektroniku
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ke zdražení došlo u Galaxy S20+, S20 Ultra 5G, ale i u ohebných telefonů
  • Zdražování je zapříčiněno extrémním pohybem měnového kurzu, jak uvádí tiskový mluvčí společnosti
  • Zdražovat s největší pravděpodobností budou i další výrobci a distributoři smartphonů a elektroniky

Pokud pravidelně sledujete ceny elektroniky nebo jen uvažujete o nákupu nového telefonu, pravděpodobně jste zaznamenali, že v únoru představené novinky řady Galaxy S20 od Samsungu doznaly zdražení.

Zatímco cena základního Samsungu Galaxy S20 zůstala nezměněna na 22 990 Kč, větší Galaxy S20+ nově stojí 27 990 Kč namísto původních 25 990 Kč. Nejlépe vybavený Galaxy S20 Ultra 5G se 128GB úložištěm je nabízen za 37 490 Kč (původně 34 990 Kč). 512GB verzi pak pořídíte za 42 990 Kč (místo 39 990 Kč).

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Zdražování žádného zákazníka jistě nepotěší, ale proč vlastně dochází ke změnám cen? Odpověď je nasnadě. Zdražování je zapříčiněno „extrémním pohybem měnového kurzu“, jak se pro mobilenet.cz vyjádřil tiskový mluvčí Samsung Electronics Czech and Slovak, David Sahula.

Navýšení cen se naneštěstí nevyhnulo ani segmentu ohebných telefonů. To platí v případě elegantního véčka Galaxy Z Flip, které nově stojí 41 990 Kč namísto 38 990 Kč, ale i u ohebného Galaxy Foldu, jenž podražil z 53 990 Kč na 57 990 Kč.

Ačkoliv jsme zde zmínily pouze cenové posuny u smartphonů Samsung, podobný osud s největší pravděpodobností postihne také všechny další výrobce a distributory. Důvodem je historicky nejslabší koruna k euru během posledních čtyř let a celosvětově nepříznivá ekonomická situace, kterou má na svědomí koronavirus.

Diskuze ke článku
Dom
Když koruna posiluje ceny se nemění, ale jak slábne tak hned.
Petr
Pokud se budou všechny dnešní telefony při položení na stůl jej ať kvůli modulu foťáku tak se začnu asi modlit ať mi s9 vydrží než se tenhle nešvar změní....
Covername
Ale když Koruna posílí, tak se cena nehne. Fuck off, pane Samsung.
Marty
Do teď brečeli, že se letošní řada prodává mnohem hůř než S10. Tak teď si to zpečetili. 😁

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze