Opravy budou problémové, ukázalo rozebrání zařízení Surface Duo od Microsoftu

1
Opravy budou problémové, ukázalo rozebrání zařízení Surface Duo od Microsoftu
Fotografie: Microsoft
  • Velmi tenká konstrukce přinesla mnoho ústupků
  • Výrobce byl nucen většinu součástek přilepit

Dnešní doba přeje různým unikátním zařízením. Jedním takovým je i Microsoft Surface Duo, který se sice tváří jako telefon se skládacím displejem, avšak pravda je taková, že jde o skládací zařízení se dvěma displeji, které mezi sebou spolupracují. Velmi působivá je tloušťka zařízení, v zavřeném stavu jen 9,9 mm. Po rozevření je tudíž každá strana tenká pouhých 4,8 mm.

Do „parády“ si novinku vzal JerryRigEverything, který se rozhodl podívat, jak se Microsoftu podařilo veškeré komponenty poskládat do tak tenkého těla. V prvé řadě tak uvidíme například dobře zpracovaný kloub, dvě baterie a propojení obou stran telefonu/tabletu. Během rozebírání se ukázalo, že veškeré komponenty musel výrobce velmi těsně naskládat k sobě a současně je přilepit grafitovými páskami. V praxi to znamená, že při manipulaci za účelem opravy může snadno dojít k poškození dalších součástek. Ve výsledku tak platí, že oprava zařízení Surface Duo bude velmi komplikovaná.

Microsoft Surface Duo

Rozměry186,9 × 145,2 × 9,6 mm, 250 g
DisplejAMOLED, 5,6" (1 350 × 1 800 px)
Fotoaparát11 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 577 mAh
Diskuze ke článku
thomaschek007
thomaschek007
A neni to jedno? Ma to android, moralni zivotnost je kratsi nez zaruka, tak neni treba si s tim lamat hlavu. Navic je to jen demo pro novinare (priznal to i microsoft), nema to zakladni funkce, takze si to bezny smrtelnik nekoupi, cili to nikoho nemusi trapit ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze