Oppo Watch SE jsou lehké a dostupné chytré hodinky s podporou eSIM

Oppo Watch SE jsou lehké a dostupné chytré hodinky s podporou eSIM
Fotografie: Oppo
  • Lákadlem je 1,75" AMOLED displej s jemným rozlišením
  • Naopak se šetřilo na starším typu procesoru
  • Hodinky jsou odolné proti vodě a nepostrádají NFC

V tomto týdnu Oppo nepředstavilo z řad chytrých hodinek pouze stylové a senzory prošpikované Watch 4 Pro, ale oficiální premiéry se dočkal též dostupnější model Watch SE. Ten si vystačí s obyčejnějším tělem a také plochým displejem. Na druhou stranu jde nadále o AMOLED panel s jemným rozlišením a dostatečnou úhlopříčkou 1,75".

Dostupnější cenová patra zajistilo také nasazení postaršího procesoru Snapdragon Wear 4100, který využívá 12nm výrobní proces. K ruce má 1GB RAM a 8GB interní paměť. Co naopak udělá velkou radost, je hmotnost. Zastavila se na velice příjemných 31 gramech, je tak velmi pravděpodobné, že o hodinkách na zápěstí vůbec nebudete vědět.

V útrobách hodinek je baterie s kapacitou 400 mAh, která by měla běžně nabízet 3denní výdrž na nabití. Potěší rychlé nabíjení, kdy 10minutový pobyt na nabíječce zajistí jeden celý den výdrže. K úplnému nabití hodinky potřebují zhruba hodinku.

Příjemně hodinky překvapily v případě konektivity. Nejenže mají Wi-Fi a Bluetooth 5.0, ale zvládají též NFC pro bezkontaktní platby a dokonce jim není cizí ani eSIM. Samozřejmostí je možnost měření srdeční frekvence, okysličení krve, spánku či stresu. Jinými slovy dnešní klasika. Spolehnout se můžete i na měření více než stovky sportovních aktivit a omezovat vás nemusí ani déšť či voda (5 ATM).

Oppo Watch SE budou nabízeny primárně na čínském trhu, přičemž cena by se měla pohybovat v přepočtu pod hranicí 4 tisíc korun. O případné dostupnosti mimo Čínu v tuto chvíli nejsou informace.

Technické parametry Oppo Watch SE

Kompletní specifikace
Konstrukce43 × 37 × 11,7 mm, 31 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejSuper AMOLED, 1,75" (372 × 430 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Wear 4100,
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor400 mAh, nabíjení: ?, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze