Odolné telefony CAT B10 a B25: Dual SIM či Android

6

Vstup na trh s mobilními telefony oznámila americká společnost Caterpillar. Nejde však o dalšího výrobce placatých dotykových telefonů. Spíše naopak. Caterpillar přichází s doslova obrněnými telefony, které nerozhází hrubé zacházení. První z modelů vyrukoval dokonce s Androidem, druhý je naopak zastáncem klasiky a to včetně klávesnice.

CAT

Na samém začátku bychom si měli říci, kde se společnost Caterpillar, které je ve zkratce označována CAT, vzala. Rozhodně nejde o mladou společnost. Právě naopak. Byla založena již v roce 1925 a to dává tušit, že se mobilním telefonům od počátku nevěnuje. V podstatě až doposud se zaměřovala na těžkou techniku – buldozery, bagry a podobně. Nás však zajímá její dvojice mobilních telefonů, která se včera začala prodávat v České republice.

CAT B10 – chytrák do nepohody

Začneme modelem s nižším číslem, avšak lepší výbavou. CAT B10 se totiž řadí mezi malou skupinku odolných telefonů, které se pyšní otevřeným operačním systémem. Dle očekávání se jedná o Android. Bohužel ve starší verzi 2.3.5 Gingerbread. To by však koncovým uživatelům až tak nemuselo vadit. Mnohem více ocení certifikaci IP 67, díky které se nemusí o telefon nijak bát. Ten totiž přežije ponoření do vody, mráz, pády na zem i zahrabání do písku.

CAT B10 Smartphone - oficiální fotografie

Jak se zvýšená odolnost podepsala na rozměrech a hmotnosti? Bez dlouhého chození kolem horké kaše můžeme říci, že výrazným způsobem. Výška a šířka je poměrně klasická, ale tloušťka se vyhoupla na 22 milimetrů. Hmotnost pak překonala hranici dvou set gramů. Aby praktických výhod nebylo málo, přihodil CAT ještě podporu dvou SIM karet. O dostatečný přísun energie se postará akumulátor s kapacitou 2000 mAh, který slibuje například až 9 hodin hovoru.

Opomenout nelze ani 3,2 palcový displej s rozlišením 320 x 480 pixelů nebo jednojádrový procesor s taktem 800 MHz. Vhod jistě přijde 5 megapixelový fotoaparát, rychlá data, Wi-Fi či GPS. Kompletní výbavu si můžete prohlédnout v katalogu níže. Závěrem zmíním ještě zajímavé příslušenství v podobě kompasu či šroubováku ke snadnému přístupu pod zadní kryt. Na kolik tento obrněnec vyjde? Připravte si 8 990 Kč.

CAT B10 Smartphone

Technické parametry CAT B10 Smartphone

Kompletní specifikace
Konstrukce125 × 65 × 22 mm, 201 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda
ChipsetCPU: 1×800 MHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2012, 8 990 Kč

CAT B25 – je libo klávesnice?

Pokud hledáte odolný telefon, ale víte, že jen voláte či maximálně píšete textovky, osloví vás spíše nižší model B25. Nabízí menší displej a tak zbylo dost místa na klasickou alfanumerickou klávesnici. S vyšším modelem si však nezadá v odolnosti, neboť se rovněž pyšní certifikací IP 67. Nepřijdete dokonce ani o podporu dvou SIM karet. Dva sloty najdete tedy i v modelu B25.

CAT B25 Phone - oficiální fotografie

Výrazněji se však neměnily rozměry, stále počítejte s tloušťkou 22 milimetrů. Hmotnost však poklesla na snesitelnějších 161 gramů. Výbava je už pouze základní. Vytratil se otevřený operační systém, Wi-Fi i data přes 3G. Na internet se sice dostanete, ale jen pomocí GPRS či EDGE.

Stále však počítejte s pestrým základním balením, ve kterém nechybí kompas a šroubovák. Nejvíce vás ale jistě potěší cena 2 990 Kč.

CAT B25 Phone

Technické parametry CAT B25 Phone

Kompletní specifikace
Konstrukce125 × 55 × 22 mm, 161 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 2" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200),
Chipset, GPU: ne
Paměťvnitřní paměť: 512 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2012, 2 990 Kč

Na úplný závěr ještě důležitá informace o dostupnosti. Během října seženete CAT B10 a CAT B25 pouze v síti prodejen Datart. Od listopadu se přidají další výrobci. Mezi prvními by měla být dvojice Electroworld a Alza.

Diskuze ke článku
mirecy
nevie niekto či sa bude dať nainštalovať android 4.0(cat b10)
katka
mirecy:
ne, nedá

jinak - nevíte někdo, jak spustit wifi? Když ji aktivuju, tak mi to pořád háže odpojeno - zapojeno,.. pořád dokola. Zkoušela jsem sim dát do druhého slotu, ale situace se opakuje.
CO S TÍM??
Díky.
cat
Koupili nám ho v práci jako služební mobil, po 3 dnech praskl display, ochranné sklo vydrželo, ale display praskl. Totální shit !!!
Алексей
Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (812) 200-40-97 Алексей

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze