Novým šéfem Microsoftu se údajně stane Satya Nadella

Agentura Bloomberg a další zpravodajské servery před několika málo minutami do světa vypustily informace, které hovoří o tom, že příštím šéfem Microsoftu se stane s největší pravděpodobností současný zaměstnanec giganta z Redmondu – Satya Nadella.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Satya Nadella je od samého oznámení o rezignaci Steva Ballmera na samém vrcholu seznamu favoritů na uvolněné místo. Jak už jsme uvedli, teprve před pár minutami agentura Bloomberg a další světová média včetně webu The Verge uvedly, že právě Satya Nadella se stane budoucím šéfem Microsoftu. Podle všeho tak mají smůlu všichni další kandidáti včetně Stephana Elopa a dalších.

nadella

TIP: Google prodává Motorolu, téměř za 3 miliardy dolarů ji kupuje čínské Lenovo

O tom, že se v posledních týdnech rozhodlo o budoucím jmenováním Satya Nadella do čela společnosti, informovala vedoucí reporterů agentury Bloomberg, Dina Bass, na svém twitter účtu. Napsala doslova: „Správní rada společnosti Microsoft se chystá jmenovat Satya Nadella jako CEO“. Poté se také objevila zpráva přímo na webu Bloomberg.

Nadella je veteránem Microsoftu – do firmy nastoupil totiž už před více než 20 lety. Narodil se roku 1969 v Indii, předtím než se přesunul do USA, studoval elektronické inženýrství na univerzitě Mangalore, poté pokračoval ve studiu informatiky na univerzitě Wisconsin. Než se dostal do Microsoftu, pracoval v konkurenční společnosti Sun Microsystems. V Microsoftu pak nejprve nastoupil do oddělení výzkumu. Poté si prošel mnoha pracovními pozicemi od práce v obchodním oddělení až po zásadní roli ve vyhledávači Bing. V posledních letech působil především jako prezident divize cloudových služeb.

Agentura Bloomberg také dodává, že správní rada uvažuje o svržení Billa Gatese z místa předsedy představenstva - jako možná náhrada přitom byl zmíněn jiný člen představenstva – John Thompson.

V současné době není zcela jisté, zda jsou informace 100% pravé, ovšem vzhledem k tomu, že zpráva pochází z důvěryhodných zdrojů, je vysoce pravděpodobné, že ano – o vývoji situace vás však budeme i nadále informovat. Podle posledních zpráv by totiž mělo k oficiálnímu představení nového CEO dojít už příští týden.

Zdroj: The Verge, Bloomberg, Twitter