Nový Google Nexus 7 v redakci: unboxing video a první dojmy

23

Do redakce nám z USA doputoval zbrusu nový Nexus 7 druhé generace, který je velmi očekávaným tabletem i na našem trhu. Aby ne. Špičkový displej s jemným rozlišením, tenké a kompaktní tělo, nově zadní fotoaparát a nekompromisní výpočetní výkon jsou za danou cenu velkým lákadlem. Podívejte se na první rozbalení tabletu a na naše první dojmy.

První generace tabletu Google Nexus 7 byla právem oblíbená a Google s ní uhodil hřebíček na hlavičku. Kompaktní rozměry, kvalitní výbavy, výborné vyladění systému, a k tomu všemu vyroben známou značkou a prodáván za slušnou cenu – to je něco, co se líbí a líbilo. Oblíbený koktejl se nyní snaží Google namíchat znovu. V naší redakci se pomalu zabydluje jen nedávno představený Google Nexus 7 druhé generace v 16GB Wi-Fi variantě. Jaký na nás udělal první dojem?

TIP: přečtěte si recenzi prvního Google Nexus 7

První dojmy

  • Z celého tabletu mám o poznání lepší pocit, druhá generace působí hodnotněji, a to zejména kvůli znatelně tenčímu tělu.
  • Líbí se mi příjemná matná zadní strana s úpravou soft touch
  • Výhrady mám k tlačítkům na pravém boku. Držím-li tablet na výšku, nelze je palcem stisknout, protože nejsou zcela na boku, ale na hraně směrem k zadní straně. To samé platí, pokud tablet leží na stole, kdy jde velice těžko odemknout. Mnohem lépe se tlačítka tisknou při držení tabletu na šířku.
  • Je škoda, že tablet má opět tak široké rámečky kolem displeje. To je spíše znak levných čínských tabletů a Nexus by určitě vypadal ještě lépe, pokud by měl podobně tenký rámeček, jako například Apple iPad.
  • Displej je skutečně špičkový a jedná se o výrazný rozdíl oproti první generace. Je velmi jemný, s výbornými barvami a dobrou čitelností na přímém slunci.
  • Vyladění tabletu je prvotřídní, nic se neseká a všechny animace jsou plynulé, výkon je špičkový. I tak si ale na některé operace počkáte. Například nastavení fotek u spořiče displeje se spouští mnoho vteřin, velmi dlouho trvá například i přepínání mezi fotoaparáty. To jsou ale vzácné výjimky a jinak jsem s rychlostí více než spokojen.Takový Real Racing 3 ale vypadá na takto jemném displeji a s tímto výkonem výborně a veškeré hry a aplikace jsou velmi svižné. Nic jiného bych ale ani nečekal.
  • Stereo reproduktory na spodní a horní straně jsou hodně hlasité, kvalitou se ale řadí spíše do průměru, zvuk je spíše telefonový a trochu postrádá basy.
  • Novinkou je 5Mpx fotoparát na zadní straně. Výhradu mám k rychlosti focení. Po stisku spouště ještě poměrně dlouho trvá, než je snímek vyfocena a zpočátku jsem často už pomalou tablet skláněl k zemi, když se teprve snímek pořídil. Fotografie jsou na tablet celkem kvalitní, ale těm z telefonů se samozřejmě nevyrovnají. K občasnému vyfocení momentek ale nový Nexus poslouží dobře. Zamrzí ale absence LED diody.
    Takto fotí 5MPx fotoaparát nového Nexusu 7

Google Nexus 7 (2013) – unboxing a první pohled

Google Nexus 7 druhé generace právě testujeme v redakci. Ptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem na to, co vás zajímá!

Technické parametry Google Nexus 7 (2013)

Kompletní specifikace
Konstrukce200,6 × 114,3 × 7,6 mm, 290 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 950 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2013, 6 500 Kč
Diskuze ke článku
Petr
Zklamalo me, ze prepinani mezi aplikacemi trva obcas znacne dlouho. ac je to nabuseny tablet. To se mi u iPadu jeste nestalo... :D
Alejandro.Marquéz
Unboxing video? Redakce nezná český ekvivalent? Nebo je to trend do každé věty vecpat alespoň jedno anglické slovíčko přestože existuje vhodnější české.
vio
ono to asi nebude s tým tabletom až také skvelé ... http://www.digitaltrends.com/mobile/google-nexus-7-problems/
lte
6 500 Kč bude stát verze tabletu s LTE?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze