Nový Acer Aspire P3: spojení výhod tabletu a ultrabooku

2

Pokud chcete převážně konzumovat obsah, jsou pro vás tablety tím pravým. Na vytváření obsahu však dotyková klávesnice není tím pravým. Toho si je Acer vědom a představil Acer Aspire P3, který kromě výkonného hardwaru přináší i hardwarovou klávesnici. Jako operační systém byl použit Windows 8.

„Zákazníci se u většiny svých každodenních úkolů, jako je surfování na webu, čtení emailů či při zábavě, přesouvají směrem k dotykovému způsobu ovládání počítačů,“ řekl Oliver Ahrens, prezident společnosti Acer Europe. Řada uživatelů váhá při výběru mobilního dotykového zařízení mezi tabletem a notebookem s dotykovým displejem nebo se rozhoduje, zda sáhnout po některém z konvertibilních řešení.

Právě konvertibilní řešení se rozhodl použít i Acer, který si nechce nechat ujet vlak. Acer Aspire P3 láká zákazníky na velmi povedený a luxusní stříbrně kovový vzhled, ale tím hlavním, čím chce tento konvertibilní tablet s Windows 8 oslovit uživatele, je vysoký výkon a dlouhá výdrž na baterie. Zvláštností Aspire P3 je uchycení jeho kloubu v polovině zadní strany displeje, takže jde jednoduše použít jako tablet i jako ultrabook. Jakým způsobem to funguje v praxi, ukáže nejlépe následující video.

Přesné rozměry Acer zatím nezveřejnil, ale v pase má Aspire P3 jen 19,75 milimetrů a ručička váhy se zastavila na 1,39 kilogramů. To je, zejména v případě hmotnosti, výrazně více než, na co jsme zvyklí u tabletů, ale pokud budeme brát Aspire P3 spíše jako ultrabook, tak tyto hodnoty vypadají o poznání lépe. To jsou podobné parametry, které loni nabídl konvertibilní tablet Sony VAIO Duo 11, který nabídl vysouvací klávesnici. V obou parametrech je na tom však lépe Sony, které je nejen tenčí, ale i lehčí.

Filmový zážitek jako v kině

Tablet je vybaven širokoúhlým 11,6" ISP displejem s rozlišením 1600 x 900 pixelů, který se může pochlubit také širokými pozorovacími úhly až 170° ve všech směrech. Kvality displeje se neprojeví pouze při prohlížení fotografií, ale oceníte ho i při sledování filmů. Kvalitní filmový zážitek ještě umocní funkce Dolby Home Theater, která zlepšuje zvukový výstup jak u připojených sluchátek, tak u zabudovaných reproduktorů. Zvuk i obraz lze přitom u Aspire P3 vyvést do monitoru či televizoru přes port HDMI. Kromě toho nabídne i USB 3.0.

Aspire P3 nicméně nevyužijete pouze jako multimediální přehrávač, ale dokáže vám nahradit i stolní počítač. Nejenže běží na plnohodnotných Windows 8, díky čemuž na něm spustíte všechny programy, na které jste zvyklí z PC, ale i výkonu má na to dostatek.

Vybrat si budete moci hned ze dvou konfigurací, buď s procesorem Intel Core i3 Ivy Bridge, nebo s procesorem Intel Core i5 Ivy Bridge. Oba procesory jsou nejen výkonné, ale i úsporné a tablet by tak měl vydržet v chodu na baterii až šest hodin. O frekvenci, na kterou jsou procesory tankované, stejně jako o kapacitě baterie a velikosti RAM však Acer mlčí. Vybrat si budete moci nicméně mezi 60GB a 120GB SSD diskem pro vaše data.

Z dalších parametrů ještě stojí za zmínku Wi-Fi ve verzi 802.11n/g/b a zabudovaná přední kamera Acer Crystal Eye HD, která zaznamená videa v rozlišení až 720p HD. Kromě ní nechybí ani zadní fotoaparát s rozlišením 5MPx. Na trhu se Acer Aspire P3 objeví v průběhu června a jeho cena bude v nejslabší konfiguraci začínat na snesitelných 15 990 Kč včetně DPH.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Renner
Musím se přiznat, že na první pohled mi to připadá jako horší W700, s jiným obalem a v těžším vydání. Co udělal acer tak zásadního (kromě marketingu), že si to žádalo naprosto jiné jméno a slabší výkon baterie. Z deseti zpráv se o podobnosti s W700 zmínil jen jeden magazín a to zrovna ve spojení, že P3 je jeho nástupce. Zatím to tedy na nějaké vylepšení nevypadá, co si o tom myslíte?
MrQuick1964
Koncepce je každopádně zajímavá a tablety s Windows 8 budou na trhu zajímavou alternativou k tabletům s Androidem, pokud se jim cenově příliš nevzdálí. Nedovedu si ovšem představit, že bych něčím takovým nahradil stolní počítač, zatím ne. Displej je na to příliš malý a nabídka rozhranní příliš chudá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze