Novinky od LG včetně dotykového KF600 pro Evropu

2

Korejské LG představilo na veletrhu CES 2008 v Las Vegas dvojici nových mobilních telefonů s kvalitní výbavou. Podívejte se na vysouvací novinku KF600 dotykovými funkčními klávesami nebo komunikátor Voyager ve stylu Nokie E90.

LG KF600: dotykový displej nahradil funkční klávesy

Pro našince bezpochyby nejzajímavější novinkou od LG je model KF600, který vychází z americké varianty známé jako Venus. Novinka je určena pro čínský a evropský trh a při troše dobré vůle bychom se s ní mohli setkat i na našem trhu.


LG KF600: spodní dotykový displej nahrazuje funkční klávesy

Vysouvací telefon nabídne unikátní zpracování funkčních kláves pod displejem. Místo nich tam totiž nalezneme druhý displej, který je dotykový. Na něm se zobrazují tlačítka a další prvky, kterými lze pak celý telefon ovládat. Uvidíme, jak pohodlné ovládání ve skutečnosti bude. Po vysunutí je však k dispozici naštěstí i klasická hardwarová alfanumerická klávesice pro psaní textů. Hlavní, nedotykový, displej telefonu má klasické QVGA rozlišenía zobrazí 262 tisíc barev.


Americká varianta modelu KF600 nese označení Venus, má pouze 2 Mpx fotoaparát a podporu CDMA sítí.

Jak se vám tento druh ovládání líbí? Já sám považuji za praktičtější mít už rovnou jeden dotykový displej, skrze který je ovládání intuitivnější a přehlednější. Ve výbavě novinky nechybí 3 Mpx fotoaparát s automatickým zaostřováním, slot pro paměťové karty microSD a Bluetooth 2.0. Mnoho uživatelů zamrzí zejména absence sítí 3.generace. Vystačit si tak budete muset s GPRS a EDGE.

LG KF600 je primárně určeno pro činský trh, kde se začne prodávat nejdříve. Poté by se měla objevit i na pultech evropských obchodů. Cenu ani dostupnost prozatím neznáme. Pokud se chcete na nové LG KF600 podívat podrobněji, zkuste tuto flash prezentaci v čínštině.

LG Voyager: Nokia E90 s dotykovým displejem

O této zajímavé novince pouze telegraficky, neboť se s ní u nás nesetkáme. Je určena pro amerického CDMA operátora Verizon Wireless. V případě úspěchu se však podobný model dostane možná i do Evropy. Novinka nabídne konstrukci jako například Nokia E90. Vnější displej s rozlišením 240 x 400 bodů je však dotykový, přizpůsoben pro ovládání prsty a s vibrační odezvou na dotek. Po otevření telefonu se objeví QWERTY klávesnice a nedotykový displej se stejným rozlišením, jako ten externí.


LG Voyager je určeno pro trh v USA

Ve výbavě tohoto 132 gramů těžkého telefonu nechybí 2 Mpx fotoaparát s autofocusem, A-GPS, plnohodnotný webový prohlížeč nebo slot pro paměťové karty microSD. Samozřejmostí je pak Bluetooth a USB připojení. Překvapí baterie s nízkou kapacitou pouze 950 mAh. To je na takové zařízení poměrně málo. Pro více informací o LG Voyager se podívejte na tuto flash prezentaci.

LG představilo ještě několik novinek, ale vždy se jedná o nové barevné varianty stávajících modelů. Zmínit můžeme například růžové LG Muziq, které se jinak ale běžně prodává.


LG Muziq novinkou není a již se prodává. Nová je pouze růžová verze pro operátora Sprint

zdroj: LG.com, newsmobile.it, unwiredview.com

Diskuze ke článku
michal
nechci rejpat, ale u lg kf600 píšete, že mám 3mpx foťák, ale na obrázku zadní strany telefonu je napsáno 2mpx, tak teda nevim...
Martin Pultzner
Fotoaparát KF600 má 3 Mpx rozlišení. Telefon, u jehož čočky je napsáno 2 Mpx, je americká varianta s názvem Venus. Pod obrázkem je to ostatně napsáno, stačí pozorněji číst

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze