Nové Lumie s Windows 10 Mobile na náš trh dorazí zřejmě v listopadu

52

Microsoft dnes v Praze pořádal tiskovou konferenci, kdy českým novinářům prezentoval svůj trojlístek novinek. Jejich společným jmenovatelem je operační systém Windows 10 Mobile. Mimo vyzkoušení jsme se také dozvěděli pravděpodobné datum zahájení prodeje.

Microsoft Lumia 950 XL

Nové modely Microsoft Lumia 950, 950 XL a 550 byly představeny teprve tento měsíc. Dnes si odbyly novinářskou premiéru v Praze, kde jsme si novinky mohli vyzkoušet, nafotit a samozřejmě také natočit. Již nyní se tak můžete těšit na první dojmy. Nad novinkami však stále visely otazníky týkající se cen a dostupnosti na tuzemském trhu. Alespoň částečně jsme dostali odpověď na oba naše dotazy.

Microsoft Lumia 950 a 950 XL

Zahraniční zástupce přítomný na tiskové konferenci se v případě dostupnosti nových Lumií na českém trhu vyjádřil, že je máme očekávat pravděpodobně v průběhu listopadu 2015, tedy za necelý jeden měsíc. Pokud jde o ceny, ty Microsoft oficiálně nenastavil, avšak měly by se takřka shodovat s těmi, které jsou aktuálně viděny v předprodejích. Lumia 950 XL by tak měla začínat na částce 18 990 Kč, menší Lumia 950 by měla vyjít na 16 490 Kč a základní model Lumia 550 pak bude stát 3 490 Kč.

Microsoft Lumia 550
Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Ako to bude s tým win 10 m ? Lumie sa majú začať predávať budúci mesiac a oficiálne má win 10 m výjsť v decembri.
Tz. buď v tých Lumiách bude nejaká nedorobená verzia alebo bude windows 10 m dokončený už budúci mesiac...
Chcem sa ešte opýtať na tú Lumiu 550 zaujíma ma hlavne kvalita displeju je totožná s L640? taktež fotky sú aspoň na úrovni L640 alebo je to ešte slabšie? / lepšie?.
Nedali Vám aj nejaké kúsky na test ? prípade kedy by ste mohli dostať nejaké na otestovanie to ste sa informovali ?
Miro
Lumia 950 XL ma kovový rám alebo je celá s plastu ? :) za odpoved vopred ďakujem.
Pan Někdo
Nemůžu si pomoct, ale ten design Lumií je fakt ošklivý.
Vochechule
Mám 930, ale nějak se nemůžu si sám sobě namluvit, že bych si to koupil. Ten design ve mně nenechává nic. A ani si nechci nechat namluvit, že Microsoft tohle dělal jako referenční zařízení. Kdyby tady bylo dalších 10 výrobců, kteří by vyráběli win10 zařízení, tak ok, ale win mobile bude dělat Microsoft, Acer....ale patrně nikdo další. Takže si vybereme jen obyčejné zařízení a obyčejné zařízení č.2 (myslím design a zpracování). A ano, všichni víme, že plast je ok, ale u této cenové kategorie už tak nějak očekáváme kov, sklo....něco na vyšší úrovni. Plast je všude a u všeho, ten kov tomu dává punc vyšší kategorie.....jako u notebooku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze