Motorola KRZR K1: legenda pokračuje (aktualizováno!)

Nejzajímavější dnešní novinkou je bezesporu model s trochu krkolomným označením KRZR, který je plnohodnotným nástupcem původního RAZRu. Telefon má odlišný design, původ se však nezapře. Podstatně vylepšena však byla výbava telefonu.

Fotografie a technické paramtery novinky postupně v posledních týdnech unikaly na internet. Telefon měl původní kóvé označení Canary, dočíst jste se o něm mohli například v tomto a tomto článku.

Design nezapře americký původ, značně se však změnily proporce telefonu. Zatímco původní RAZR byl poměrně dost široký o novince platí přesný opak. KRZR je sice o celých 11 mm užší, přibral ale 2 mm na tloušťce. Elegantní leskle modrý povrch bude zřejmě náchylný k zachycování otisků prstů a nečistot. Všimnout si můžeme také jemného gravírování na boku. Nechybí ani tradiční kovová leptaná klávesnice.

Vylepšena byla výbava telefonu. Nový KRZR K1 dostal do vínku 2mpx fotoaparát, slot pro paměťové karty microSD, stereo Bluetooth a přepracovaný telefonní seznam. Příjemným překvapením je podpora GPRS i EDGE třídy 12. Naopak UMTS bohužel chybí. O použitém displeji oficiální zpráva mlčí, předběžné informace však hovořily o rozlišení 240 x 320 bodů.

Výrobce je podobně skoupý i na informace ohledně dostupnosti telefonu. Jediným jistým údajem je 2. pololetí 2006, což je ale dost široký pojem. Pokud bude Motorola pokračovat v nastaveném cenovém směru, odhadujeme cenu kolem 10 tisíc Kč. Je však možné, že se američané opět pokusí udělat z KRZRu exkluzivnější zboží tak, jako tomu bylo prvních pár měsíců prodejů původního RAZRu.

Aktualizováno - Motorola KRZR K1m

Včera v podvečer představila Motorola ještě jeden model, který nese označení Krzr K1m. Rozdílem oproti originální K1 je horší fotoaparát s rozlišením pouze 1,3 Mpx. Naopak přibyla senzorová tlačítka na přední straně sloužící k ovládání MP3 přehrávače. Odlišná je také barva, pro model K1m Motorola zvolila kombinaci černé a stříbrné.

Technické parametry

Rozměry103 x 42 x 16 mm
Hmotnost102 gramů
SítěGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
Displej 176 x 220 pixelů, TFT, 262 tisíc barev
Paměť?MB + micro-SD karty
Organizační funkceOrganizér, úkoly, poznámky, kalkulačka, převodník jednotek, světový čas
Multimédia64-hlasá polyfonie, MP3 přehrávač, JAVA 2.0, video přehrávač
Fotoaparát2 Mpx (1600× 1200), video 352 x 288 px
PřipojeníUSB 2.0 (Mass Storage), Bluetooth 2.0 (podpora stereo zvuku), GPRS (třídy 12), EDGE (třídy 12)
Udávaná výdrž?
Cena a dostupnostodhad 10 000 Kč, 2.polovina 2006

Tip: přečtětě si také o dalších dnešních novinkách

Motorola MOTORAZR MAXX: nadupané véčko s HSPDA
Nová Motorola Rizr: vysouvací žiletka za dobrou cenu
Motorola MOTOFONE: superlevná žiletka

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze