Nokia N8 s šesti domovskými obrazovkami? Podívejte se

V dlouho očekávané klíčové aktualizaci PR 2.0 by jednou z velkých změn mělo být i rozšíření stávajícího počtu domovských obrazovek. Toto video sice nedemonstruje novou aktualizaci, ale ukazuje zajímavou možnost, kdy počet obrazovek může činit i šest.

Nokia N8 a její stávající verze operačního systému může mít v současné době maximálně tři domovské obrazovky. Tento počet by se měl změnit s příchodem nové majoritní aktualizace PR 2.0, kterou podle zdrojů blízkých Nokii můžeme očekávat v nejbližších týdnech. Tato aktualizace je nyní ve stádiu finalizace. Nová aktualizace by měla přinést řadu podstatných vylepšeních, jako je například inovovaný internetový prohlížeč, narůst výkonu, podstatné zlepšení výdrže baterie a dalších více jak 50 změn.

Nokia N8 - oficiální fotografie

Čtěte: Nokia N8: vše o aktualizacích (nové informace)

Na níže uvedeném videu si můžeme prohlédnout šest domácích obrazovek. Jedná se o upravený (tzv. "custom" firmware) verze 13.016.

Nokia N8

Nokia N8 patří spolu s Nokií E7 v současné době mezi nejlépe vybavená zařízení výrobce. Nabídne novou verzi Symbianu ^3, dotykový kapacitní displej AMOLED s 3,5" úhlopříčkou a rozlišením 360 x 640 bodů. V útrobách běží procesor typu ARM 11 na frekvenci 680 MHz s pamětí RAM 256 MB. Asi největší chloubou je samostatný fotoaparát s nevídanou velikostí senzoru 1/1.83'', který je schopen pořizovat snímky v rozlišení až 12 MPx, navíc doplněný o xenonový blesk.

Čtěte: Recenze Nokia N8: zahoďte netbooky! (recenze)

Mezi další technické vyspělosti patří nová funkce USB On-The Go která umožňuje připojení flash disku, usb myši nebo klávesnice za pomocí redukce. Datová výbava patří rovněž mezi špičku díky podpoře Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 3.0. Interní paměť nabídne královskou kapacitu 16 GBa možnost rozšíření pomocí karet. V konektorech najdeme hojné zastoupení typu MicroUSB, 3,5 mm jack nebo mini HDMI konektoru.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze