Nokia Lumia 930 má problém s displejem, jde ale snadno opravit

18

Nová vlajková loď s logem Nokia se teprve před pár dny začala prodávat na našem trhu, nabídne výborné parametry a také příznivou cenovku. Hned ze začátku však některé kusy potkala malá nepříjemnost, a to bug displeje. Naštěstí není problém neřešitelný a k odstranění vám postačí jen několik jednoduchých kroků.

Ti šťastlivci, kteří už mají doma novou Lumii 930, si mohli všimnout jedné nepříjemnosti na displeji, a sice fialového pruhu u spodního okraje, který je nejvíce viditelný na černém pozadí, a s tím se u Windows Phone setkáme dosti často.

Nokia Lumia 930: fialový pruh na displeji

Nepříjemná věc, že? Naštěstí ale existuje jednoduchý návod na odstranění této nepříjemnosti. Problém je totiž způsoben špatnou kalibrací displeje a tu si můžete jednoduše přenastavit v nastavení->zobrazení->barevný profil. V základu máte odstín barvy nastavený na neutrální a k odstranění nežádoucího pruhu stačí pouze změnit odstín na „zelený“.

Screeny nastavení: námi testovaný kus je naštěstí bez závady

Samotný Microsoft už ale také ví o této skutečnosti a potvrdil, že pracuje na jejím odstranění, doufejme tedy, že v brzké době se vše vyřeší a tento nový model nepotkají další nepříjemnosti.

Technické parametry Nokia Lumia 930

Kompletní specifikace
Konstrukce137 × 71 × 9,8 mm, 167 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (4 992 × 3 744), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémWindows Phone 8.1
Akumulátor2 420 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:10 hodin
DostupnostQ2 2014,

Zdroje: gsmarena.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Lukes - Ogier
Hmmmm, zajimave. Sice je to jen mala "hovadinka", ale sotva se zacala prodavat, tak ma na konte hnedka skraloup.... Ja vim, proc par dni - mozna dva tydny pockam a nekoupim ji mezi prvnimi.... :-)
Saskie
Proč všude cpou tak slabé baterie? Když má mobil vydržet celý den zátěže tj. práce s emaily, voláním, psaním sms či voip voláním přes internet + popř. brouzdaní na internetu nemůže stačit baterie o velikosti 2 420 mAh? Uvažuji o koupě Nokie Lumie 1520, ale obávám se baterie. Jinak měla jsem HTC 8X s WP8.1, ale pak jsem se vrátila k androidu a lituji toho.

Máte někdo nějaké zkušenosti s mobilem Nokie Lumie 1520 a jeho výdrží baterie? Děkuji :-)
vaclaf
Dobry den. Mam lumii 1520 a jsem s ni naprosto spokojeny. baterie da dva dni uplne v pohode pri normalnim pouzivani. Tri pri slabsi zatezi. S tim pouzdrem je to pravda, je to nutnost. pocitejte ale, ze je to origo a drazsi. Na velikost jsem si zvykl po par dnech a ted uz zadny problem. Telefon uz mam dva mesice a nemenil bych. pred tim jsem mel Sony Z1 a tu jsem daval pritelkyni, protoze se ji jeji telefon rozbil. uz se k Androidu asi vratim jen asi pres tablet a ne pres telefon.
drandorecek
ja si pred 1 rokem koupil wp 7.1 a mrdnul jsem snim o zem.a potom jsem sel.a koupil jsem si motorolu..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze