Nokia Lumia 930 nebude mít užitečný Glance Screen

46

Minulý týden představená Nokia Lumia 930 se stala vlajkovým modelem výrobce pro nadcházející měsíce. Ve výbavě jí v podstatě nic nechybí. Zamrzet by však mohla absence oblíbené vychytávky Glance Screen. Proč ji špičkově vybavená Lumia nenabídne?

Nokia Glance Screen je šikovná funkce, kterou nabízí většina prodávaných Lumií. Pro připomenutí uvedeme, že pod tímto názvem se ukrývá možnost, nechat si zobrazit na uzamčeném displeji hodiny, datum a zmeškané události. V každém případě tedy velmi užitečná funkce. O to více mrzí, že nová Lumia 930 ji nebude nabízet.

Nokia Lumia 930

Server WPCentral.com se nad tímto pozastavil a poptal se přímo u Nokie, proč se uchýlila k tomuto neoblíbenému ústupku. Mohli bychom tipovat, že problém bude například v technologii displeje, nicméně kombinaci AMOLED s Glance jsme již viděli u Lumie 928. Sám výrobce to také potvrzuje, že v technologii či rozlišení problém opravdu není. Kde je tudíž zádrhel?

Glance Screen

Aby mohla funkce Glance Screen korektně pracovat, je vyžadován speciální displej s vlastní pamětí, který si potřebné informace dokáže zapamatovat a nadále zobrazovat i po vypnutí. A takové displeje se aktuálně sériově nevyrábějí. Sama Nokia displeje nevyrábí vůbec a zadat speciální zakázku patřičným výrobcům by Nokii vyšlo velmi draho. To by se následně promítlo do koncové ceny Lumie 930. Původem finský výrobce se proto rozhodl raději sáhnout po běžném displeji a pro tentokrát oželet funkci Glance Screen.

Zdroje: wpcentral.com.feeds

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Na jednej strane to rozhodne zamrzí, na tej druhej to ale funkčnosť mobilu nijak neovplyvňuje. Nuž majitelia L930 ju budú musieť odomknúť (ako to robí cca 99% ostatných užívateľov), ak budú chcieť vedieť "koľko je hodín" :P
Mňa osobne by viac odradzovala od kúpy nižšia kapacita batérie, ako táto vychytávka.
David Vavrečka
David Vavrečka
Určitě je to škoda. Jen by mě zajímalo, o kolik by takový lepší displej zvedl cenu, když stejně bude 930ka stát minimálně 15k..
Vincenzo
Takže moje L820 má lepší displej než bude mít L930? někde je chybička...
aloha
Docela by mě zajímalo, kdo pro nokii vyrábí displaye... Tuší někdo ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze