Chystá Nokia levný model Lumia 620 s Windows Phone 7.8?

8

Podle posledních "tajných" informací můžeme být téměř jistí, že Nokia zítra představí dva špičkové modely, kterými bude Lumia 820 a Lumia 920 PureView se špičkovým fotoaparátem. Jak to ale bude vypadat na opačné straně cenového spektra? Dočkáme se levné Lumie 620 s Windows Phone 7.8?

Na zítřek se jistě těší všichni příznivci finské společnosti Nokia. Budou představeny nejen nové modely s operačním systémem Windows Phone 8, ale i mnohem levnější modely, které dostanou jen aktualizovanou verzi stávajících Windows Phone, která má označení 7.8. Ta dostane některé funkce z nových Windows Phone 8, ovšem po aplikační stránce s nimi kompatibilní nebude.

Nokia logo
Nová Lumia 620 poběží na Windows Phone 7.8

Aktuálně prodávaná nejlevnější Nokia s Windows Phone 7.5 je Lumia 610, její cena začíná zhruba na 3700 Kč. Dá se očekávat, že podobně jako Lumia 820 či 920 dostane nejlevnější model označení Lumia 620. Samozřejmě až ve středu budeme se stoprocentní jistotou vědět, zdali je to skutečně pravda, nicméně kódové označení tohoto modelu už uniklo, je to "Glory" (v překladu "sláva").

Nokia Lumia 610: bude jí nová Lumia 620 podobná?

Nokia Lumia 620 nabídne oproti svému předchůdci údajně větší displej - nejmenovaný zdroj potvrdil, že to budou 4 palce. O dalších parametrech můžeme zatím jen spekulovat, domníváme se ale, že hardware bude podobný, jako u Lumie 610. To znamená procesor taktovaný na 800 MHz a paměť RAM o velikosti 256 MB (či spíše již 512 MB). Rozlišení displeje bude 480 x 800 bodů, to je pevně dané použitým operačním systémem.

Tip: Recenze Nokia Lumia 610 – Ta nejslabší „wokna“

Kolik by podle vás tento nejlevnější telefon s Windows Phone 7.8 měl stát, aby se stal plnohodnotnou konkurencí pro nejlevnější Androidy?

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Crozz
mě to přijde jako úplná zbytečnost vydat nový mobil se starým systémem
Crozz
mě to přijde jako úplná zbytečnost vydat nový mobil se starým systémem
Concionator
Kurnik - pořád zlobí přidávání příspěvků z Firefoxu, ačkoliv to asi do srpna chodilo bez potíží.
Jiří
Když nyní bude nový telefon s WP7.8, nedá se čekat, že se časem objeví i jakési WP 7.9?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze