Máme tu další véčko. Nokia 2780 Flip láká svěžími barevnými variantami

Máme tu další véčko. Nokia 2780 Flip láká svěžími barevnými variantami
Fotografie: Nokia
  • Telefon je osazen 2,7" displejem a alfanumerickou klávesnicí
  • Výkon obstarává Snapdragon 215 a nechybí podpora 4G
  • Prostředí má na starost operační systém KaiOS 3.1

Véčkové telefony se nám začínají opět pomalinku rozšiřovat. A berou to rovnou ve dvou různých vlnách. V té první vznikají smartphony s ohebnými displeji, současně ale přibývá modelů pro nenáročné spektrum uživatelů, kteří ocení menší rozměry a současně opravdu velkou a pohodlnou klávesnici. V tomto duchu proto nově vznikla Nokia 2780 Flip.

Nokia 2780 Flip

Má véčkovou konstrukci a uvnitř 2,7" displej s tradičním QVGA rozlišením, což bohužel znamená, že je rastr poměrně hrubý. Díky konstrukci však zbyla spousta místa pro rozměrnou alfanumerickou klávesnici. Z vnější strany je menší 1,7" barevný displej, který vám zprostředkuje informace o notifikacích, času a datu. Jak správně tušíte, například hovory jde efektně přijmout pouhým rozevřením telefonu.

Nokia 2780 Flip

Výkon zajišťuje Qualcomm Snapdragon 215 a 512MB RAM. Interní paměť pojme 4 GB dat a nechybí podpora 32GB paměťových karet. Na základní telefon jde o poměrně dobré hodnoty a vše má své odůvodnění v použitém operačním systému. Nasazen je totiž KaiOS 3.1. Do telefonu tak můžete stahovat nové aplikace a využívat připojení k internetu skrze 4G a Wi-Fi. Telefon také zvládá mobilní hotspot. Nedělá mu problém se proměnit v přehrávač hudby – 3,5mm jack nechybí a podporuje též FM rádio.

V útrobách telefonu je uživatelsky vyměnitelná baterie s kapacitou 1 450 mAh. Nabíjení již probíhá skrze USB-C. Nokia 2780 Flip bude nabízena v modré a červené barevné variantě od poloviny listopadu v USA. Cena je stanovena v přepočtu na necelé 3 tisíce korun s daní.

Technické parametry Nokia 2780 Flip

Kompletní specifikace
Konstrukce202,1 × 58 × 11,5 mm, 131,2 g, konstrukce: véčková, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,7" (240 × 320 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémNokia S30+
Akumulátor1 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze