Nokia 808 PureView získala cenu TIPA díky svému fotoaparátu

Revoluční fotomobil od finského výrobce se nám poprvé představil na únorové výstavě MWC a i když se do prodeje teprve chystá, již si pro sebe odchytil prestižní ocenění společnosti TIPA, které patří samozřejmě integrovanému fotoaparátu.

Ocenění bylo modelu Nokia 808 PureView uděleno za "nejlepší snímací inovaci" na poli smartphonů a organizaci TIPA se líbí především obří senzor s rozlišením 41 Mpx a chytrá technologie pro maximální přiblížení bez ztráty kvality a viditelného šumu, a to jak ve fotografiích, tak videích. Nokia 808 získala ocenění také díky režimu PureView, ve kterém se z informací ve 41 megapixelech poskládá velmi kvalitní a detailní obrázek ve standardním rozlišení. Díky tomu, že jeden výsledný pixel se skládá ze 4 původních, jsou finální snímky opravdu velmi kvalitní

TIP: Podívejte se také na naše preview a dojmy z výstavy.

Už od první chvíle bylo jasné, že 808 PureView bude pravděpodobně nejlepším fotomobilem na trhu, zatím se ale jedná pouze o naše dohady a přání. Dokud si jej v květnu nebudeme moci vyzkoušet, je předčasné finální verdikt vynášet. Kromě špičkového fotoaparátu by měl přístroj přinést také čtyřpalcový AMOLED displej, operační systém Nokia Belle Feature Pack 1 a silnou baterii s kapacitou 1400 mAh.

Zdroje: tipa.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze