Nokia 6610i

Vezměte si dnes už dávno překonaný telefon Nokia 6610, přidejte fotoaparát, zvětšete trochu paměť a nahrajte nový firmware. Máte? Gratulujeme, podle Nokie máte zbrusu nový telefon schopný se uchytit na dnešním trhu. Méně majetné majitele, nepožadující nejnovější technologie by mohl oslovit.

Nemá cenu nic zastírat, jedná se opět o stejný telefon s nepatrně jinými funkcemi ve stejném krytu. V tomto případě je největší změnou přidání foťáčku na zadní stranu přístroje. Nokia přidala softwarově nějaké funkce a šup, nový telefon je na světě.

Nyní už konkrétně. Fotoaparát má rozlišení 352x288 pixelů a to je v dnešní době už hodně málo. Skoro to vypadá, jako kdyby Nokia před rokem nakoupila více snímačů s tímto rozlišením než nakonec do svých mobilů zabudovala a nyní neví co s nimi. Tak vzala velice oblíbený model 6610 a zbylé CIF snímače do ní přidala a světlo světa spatřila 6610i. Bohužel, s novou Nokií si nenatočíte ani žádné video. I displej je identický se starším dvojčetem, zůstalo rozlišení 128x128, podpora 4 tisíce barev a bohužel i pasivní technologie. V dnešní době by člověk očekával více. Paměť ale naštěstí byla zvětšena z původních 650kb na 4Mb, což je vcelku slušná hodnota. Přibyla i podpora hlasového vytáčení/ovládání a také xhtml prohlížeč. Tím ale výčet novinek až na nějaké další drobnosti končí.

Nokia 6610i je o 3 gramy těžší než předchůdce, rozměry zůstaly stejné. Novinku poznáte pouze podle malého písmenka I na klávese 0 (a samozřejmě podle čočky fotoaparátu na zadní straně).

Nokia opět předvedla, že pouhým přidáním fotoaparátu a trocha funkcí dokáže na trh uvést nový model, který se opět bude dobře prodávat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze