Nokia 6170

1

Konečně první, slušněji vybavený, dnes představený model Nokie. Jedná se opět o véčko, které je ale už lépe vybaveno. Konečně bude mít větší aktivní displej a plno multimediálních funkcí. Kromě vybavenosti však zaujme i svým elegantním kovovým provedením.

Zatímco doteď Nokia véčka vysloveně ignorovala, nyní se s nimi doslova roztrhl pytel a Nokia 6170 je další z trojice dnes představených telefonů této koncepce.

Nokia 6170 již podle označení směřuje výše než například 2650. Na pohled nevypadá novinka vůbec špatně, střízlivý a elegantní design se mnoha lidem líbí. Kryt telefonu je navíc vyroben z kovu, což mobilu dodává punc elegance a výjimečnosti, vykoupeno to je ale vyšší hmotností, která činí nadprůměrných 121g. V zavřeném stavu vypadá telefon velmi dobře, na přední straně vidět reproduktor, čočka foťáčku a malý displej. Ten má rozlišení 96 x 65 bodů a dokáže zobrazit 4 096 barevných odstínů. Foťáček má rozlišení „pouze“ 640x480 a umí natáčet i video ve formátu 3gp. Již zmíněný reproduktor slouží k přehrávání až čtyřicetihlasých polyfonních tónů, což je u Nokie velký skok kupředu.

Po rozevření se před námi objeví rozměrná klávesnice a překvapivě také celkem rozměrný displej. Je stejný jako například u podivné Nokie 7600, tedy aktivní, s rozlišením 128x160 a 65-tisíci barvami. Funkční výbava je téměř stejná jako u prvního véčka od Nokie – 7200. Nabízí tedy velký kalendář i telefonní seznam, streamování audia i videa, Xhtml prohlížeč, JAVA aplikace ve specifikaci 2.0 nebo třeba hlasové funkce. Se světem Nokii 6170 propojíte přes infraport nebo konektor Pop-port. Navíc je zde ale podpora Push-to-talk a datovat můžete už i pomocí EDGE. Přibyla také možnost všech nejnovějších Nokií - stahování a tvorba nových grafických schémat a ne pouze měnění barev menu jako tomu bylo doposud. Nokia 6170 je alternativou k „textilnímu modelu“ 7200 a vzhledem ke své ceně a výbavě by mohla zaujmout i technicky náročnější uživatele.

Nokia 6170 by se měla začít prodávat na podzim 2004 za cenu kolem 8000 Kč.

Diskuze ke článku
Miroslav Kuneta
jsem velmi spokojen s nokií 6107 ale bohužel dosluhuje a podle mých informací se chystá do prodeje inovovaná verze prosím o č. modelu a kde ho lze zakoupit...předem děkuji za poskytnuté informace..Kuneta..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze