Nokia 5330 se nově objeví v TV edici

Počátkem roku byla světu představena hudební Nokia 5330 Xpress Music. Klasický model na platformě S40. Nyní se do prodeje chystá nová edice mobilu, která bude lákat na příjem digitální televize DVB-H.

Společnost Nokia představila Nokia 5330 Mobile TV Edition, která kombinuje mobilní televizní vysílání (DVB-H), sociální sítě, hudbu a hraní her v jednom kompaktním 3G zařízení. Jedinou novinkou oproti dřívějšímu modelu 5330 Xpress Music tak je jen příjem digitální televize. Pro české zákazníky se ovšem novinka konat nebude. Nokia zvolila mobilní digitální televizi DVB-H a ta u nás prozatím nefunguje.


Nokia 5330 Mobile TV Edition

Nokia 5330 je jinak naprosto klasický telefon spadající do řady S40. Do vínku dostal 2,4“ aktivní displej se standardním rozlišením 240x320 obrazových bodů. Druhou stranu telefonu okupuje 3,2 Mpx fotoaparát, kterému v šeru pomáhá LED dioda. Krom dalších obvyklých funkcí by koncové zákazníky mohl zaujmout vestavěný GPS čip. Datové přenosy jsou zastoupeny technologiemi GPRS, EDGE a 3G. Podrobnější informace najdete v našem březnovém preview.

Výrobce slibuje, že Nokia 5330 vydrží až 6 hodin při zapnuté televizi. Energie si bude brát z baterie o kapacitě 1000mAh. Pro lepší příjem signálu je připravena samozřejmě teleskopická anténa. Nokia společně s Nokia Siemens Networks spolupracují s více než 30 operátory po celém světě na implantaci mobilní televize. Mobilní televize na bázi DVB-H a OMA BCAST normy bude zavedena v těchto zemích: Rakousko, Finsko, Ghana, Keňa, Indie, Itálie, Namibie, Nigérie, Nizozemí, Filipíny a Švýcarsko. Dodatečné zavedení lze očekávat v dalších 20 zemích během následujících 12-18 měsíců.

Ve ybraných zemích, u nás pravděpodobně nikoliv, se Nokia 5330 Mobile TV Edition bude prodávat za cenu okolo 155 Eur bez daně. V přepočtu na české koruny by se jednalo o částku okolo 4500Kč s daní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze