Nokia 3210 jí byla vzorem. Nová Nokia 210 ohromí výdrží a nabízí internet

2
Nokia 3210 jí byla vzorem. Nová Nokia 210 ohromí výdrží a nabízí internet
  • Novinka zadní rozšiřující stranou připomíná dávnou Nokii 3210
  • Počítejte s podporou internetu a možností instalovat hry a aplikace
  • Nechybí fotoaparát s přisvětlovací diodou
  • Baterie se chlubí až měsíční výdrží

HMD Global nadále pokračuje ve vývoji a vydávání „klasických telefonů“ s moderními funkcemi. Dnes spatřila světlo světa Nokia 210, která může svou zadní stranou připomínat dávnou Nokii 3210. Na mysli máme především rozšiřující se část kolem displeje. Případně můžeme vidět velkou podobnost s nedávno představenou Nokií 106. Jak ovšem hlásá číselné označení, dnešní novinka bude mít mnohem lepší výbavu.

Nokia 210

Co můžeme o Nokii 210 říci na první pohled? Jde o klasický telefon s nedotykovým 2,4palcovým QVGA displejem, pod kterým je fyzická klávesnice. Blok funkčních kláves je doplněn alfanumerickou částí. Pokud čekáte, že Nokia dále důvěřuje systému KaiOS, bohužel se pletete. Tentokrát vsadila na starší a méně schopný systém S30+. Přesto nebude chybět obchod s hrami a aplikacemi, které budete moci stahovat do 16MB paměti. Bohužel stahování bude velmi, ale opravdu velmi, pomalé. Vrcholem je totiž EDGE. Zapomeňte na LTE i Wi-Fi.

Ačkoliv má na zadní fotoaparát i přisvětlovací LED diodu, jeho výsledky budou jedním slovem tristní. Má totiž pouze VGA rozlišení. Nabíjení baterie o kapacitě 1 020 mAh probíhá skrze microUSB a pohotovostní doba šplhá až ke 20 dnům. Na těle se nachází ještě 3,5mm jack pro připojení sluchátka. Ta potřebujete pro poslech hudby nebo FM rádia.

Nová Nokia 210 bude patřit mezi ty nejzákladnější smartphony. Případná zájemci budou moci vybírat z černé, stříbrné a červené varianty. Cena se bude pohybovat pod hranicí tisíce korun.

Technické parametry Nokia 210

Kompletní specifikace
Konstrukce120,8 × 53,5 × 13,8 mm, 82 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát0,3 Mpx (640 × 480), LED dioda, video: 320 × 240 px
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 16 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémNokia S30+
Akumulátor1 020 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2019,

Diskuze ke článku
Honza M
Honza M
Další nepovedený pokus o reinkarnaci. Pokud to ma byt retro tak by to melo mit design doby předlohy a jenom tam dat moderni displej, hardware, fotoaparát a konektory. Nemel by to byt telefon moderniho designu ktery vzdáleně připomíná ten původní (viz. Nokia 8110). Jeji design neni špatný ale retro to neni. Nejblíže je zatim nokia 3310 ale pouze spodní polovina
Martin
To je teda kravina. Kdo chce fotit, prohlížet net, chatovat - koupí smartphone. Kdo chce holý základ a výdrž na baterii, koupí nějaký obyčejný levný křáp.
Tady chtěli nacpat rádoby všechno, ale je to naprosto k ničemu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze