Nokia 3120

Nokia nevyvíjí pouze telefony nabyté funkcemi za desetitisíce. Příkladem je nová Nokia 3120, která je nástupce low-endové, celkem oblíbené Nokie 3100. Ale nečekejte žádné zásadní vylepšení. Nový model má v zásadě pouze vyměněný obal a je jen trochu menší.

Nokia v nejbližších dnech představí inovovanou verzi svého oblíbeného modelu nižší střední třídy 3100. Změna spočívá pouze v novém vyměnitelném předním krytu, nové klávesnici a v novém krytu baterie. Po stránce funkční a technické zůstává vše při starém. Nokia 3120 tedy opět využívá osvědčenou platformu Series 40.

Největší změnou je nový vyměnitelný přední kryt, který je elegantnější než výrazně barevné varianty předchůdce. Již nebude fosforeskovat ve tmě, namísto dvou svítících lemů je na krytu novinky umístěna kovová lišta, což působí nepochybně lepším dojmem. Odlišná je také klávesnice, která povýšila z gumové na běžný pevný plast. To také jistě přispěje k lepší ergonomii psaní..Ve výčtu novinek se tím dostáváme ke konci, poslední změnou je odlišná baterie a nepatrně menší objem telefonu.

Vše ostatní je stejné, disponuje tedy vcelku malým displejem o rozlišení 128×128 a schopností zobrazit 4096 barev. Do telefonu je možné si nahrát polyfonní melodie, obrázky nebo JAVA hry, telefon má WAP podporující i XHTML.

Vzhledem k tomu, že se tento telefon od předchůdce téměř neliší, nemělo by jeho uvedení na trh trvat dlouho a měl by se objevit již začátkem léta.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze