Nintendo podle všeho připravuje vstup na trh tabletů s Androidem

1

Nejnovější herní konzole od Nintenda, Wii U, se zřejmě neprodává podle očekávání. V posledních dnech jsme byli svědky náznaků, že tato společnost připravuje svůj vlastní tablet s Androidem, právě ve stylu Wii U. Trh s tablety je pro výrobce hardwaru důležitější než kdykoli předtím a Nintendo by se chtělo se svým renomé pokusit prorazit.

Za spekulacemi o připravovaném tabletu stojí softwarový inženýr Nintenda, Nando Monterazo. Ten totiž na svém Twitterovém účtu informoval o vývoji tabletu, zaměřeného na děti a jejich vzdělávání, jak jinak, než pomocí naučných her. Od tabletu tak nemůžeme očekávat podobné možnosti, jako například od nVidie Shield. Inspirace zřejmě pochází z nových tabletů Samsungu, které mají podobné zaměření.

Chystá se Nintendo tablet s Androidem?

Že se nejedná o pouhou spekulaci nasvědčuje například fakt, že příspěvky byly za krátkou dobu smazány. Bohužel jsme se nestihli dozvědět více například o hardwarových specifikacích tabletu, budeme si tak muset počkat na další úniky. Nintendu by určitě pomohlo rozšíření jeho portfolia, sázka na jedinou kartu s názvem Wii U se totiž zřejmě nevyplatila. Kdo by se také divil, s nástupem nových Next-gen konzolí od Microsoftu a Sony se konkurence ještě zvýšila a je těžké se prosadit. Jestli se Nintendu podaří učinit průlom v segmentu tabletů uvidíme, ani zde totiž nepanuje malá konkurence.

Zdroje: blog.gsmarena.com