Nezmeškejte žádný článek! Využijte RSS

1

Magazín mobilenet.cz vám přináší velice oblíbenou službu, podporu RSS. Jedná se o populární technologii, díky které již nezmeškáte žádný článek. Je využívána tisíci servery po celém světě. Vše co potřebujete je pouze některá z RSS čteček.

Magazín mobilenet.cz vám přináší známou a velice oblíbenou službu, a to sice podporu RSS. Ti, kteří vědí o co se jedná, potřebují pouze následující odkaz http://mobilenet.cz/rss/. Ti z vás, kterým tato tři magická písmena nic neříkají, nebo si potřebují význam zkratky osvěžit, čtěte dále.

Jedná se o populární technologii, díky které již nezmeškáte žádný článek. Je využívána tisíci servery po celém světě. Vše co potřebujete je pouze některá z RSS čteček. Ta pravidelně hlídá mobilenet a v případě, že bude vydán nový článek, okamžitě se o tom dozvíte z malého Pop-up okna. Přímo v programu si poté nový článek můžete i přečíst. Lze tak ušetřít mnoho času. Místo aby jste vy chodili za novinkami, novinky budou od této chvíle chodit za vámi.

Jak na to?

Nejdříve si je potřeba stáhnout některý z programů pro čtení RSS kanálů. Mezi nejoblíbenější patří FeedDemon, nebo jednodušší Feedreader, kterého si v rychlosti představíme. Stáhněte si jej například na této adrese. Po spuštění se vám zobrazí hlavní okno aplikace.

Přidejte nový zdroj RSS klepnutím na Soubor/přidat kanál, dále vyplňte adresu http://mobilenet.cz/rss , klepněte na Pokračovat a poté na Dokončit.

RSS: Nejnovější informace rovnou k vám

V hlavním okně se vám poté po kliknutí na nově se objevivší ikonku Mobilenetu zobrazí v pravém sloupci seznam aktuálních článků. Po klepnutí na některý z nich se dozvíte stručné informace o článku a poté vám již nic nebrání si jej přečíst. Feedreader se chová jako standardní prohlížeč, takže si pomocí něj lze také dále prohlížet jiné články.

Program běží na pozadí, lze jej zobrazit klepnutím na bílou krychličku v oznamovací oblasti na liště. Pokud program zjistí nový článek, upozorní na něj malým oknem v pravém rohu obrazovky. Odkaz na článek je poté přístupný v hlavním okně programu.

V nastavení (Nástroje/Nastavení/Prostředí) si lze mimo jiné nastavit také interval, v jakém se budou zjišťovat nové zprávy, počet uložených zpráv atd.

N-sender

Pokud se vám z nějakého důvodu RSS nezamlouvá, můžete také využít zasílání informací o nových článků přímo na email - náš N-sender. Stačí svou emailovou adresu vyplnit v levé nabídce mobilenetu. Každé ráno vám rovnou do vaší emailové schránky dorazí informační zpráva shrnující vyšlé články a aktuality z minulého dne. Doufáme, že se vám tyto užitečné služby magazínu mobilenet.cz líbí a budete jejich spokojení uživatelé. Pro dotazy a připomínky se nebojte vyjádřit v diskuzi pod článkem.