Nejslavnější vyzvánění na světě slaví 20 let. Nokia slaví videem

3

Sice dnes není pátek a ani nečtete první řádky dalšího dílu seriálu Retro, avšak i přesto si krátce zavzpomínáme. Uplynulo totiž přesně 20 let od doby, kdy finská Nokia prvně nasadila své dnes již legendární vyzvánění Nokia Tune.

Ačkoliv již Nokia není největším výrobce mobilních telefonů, aktuálně ji patří druhé místo, stále je a zřejmě i dlouhou dobu bude patřit mezi nejpopulárnější výrobce. Na svědomí má nejen legendární telefony, na které nikdy nezapomeneme, ale také mobilní hry a dokonce i vyzváněcí melodie. Jedna taková je s telefony Nokia spjata již 20 let a slyšel ji každý.

Nokia 2110 z roku 1994

V roce 1994 se v Nokii 2110 objevilo vyzvánění nazvané Nokia Tune. Postupem času se z něj stala nepsaná mobilní klasika, která se ozývala z nejedné kapsy či kabelky. Výrobce při příležitosti oslav tohoto jubilea zmínil, že původní melodie byla složena již v roce 1902, tedy celých 92 let před tím, než ji použila poprvé Nokia. V rámci oslav také Nokia přichystala zajímavé video, na které se podívejte níže.

Zdroje: nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Myšpulín
Měl jsem ve sbírce Nokii 1610 u které toto legendární vyzvánění bylo též, jen ještě nemělo jméno, byla to jen melodie číslo, kolik si už nevybavím. Až později třeba na Nokii 6110 se jmenovala nejprve Grande Valse a ještě později Nokia Tune.
Jan
Trapas ale milý :-) Nokia is Best.
ip
Na Lumii 1520 bylo implicitně nastavené, tak jsem ho tam nechal. Neurazí a je spolehlivě slyšet i v jedoucím autě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze