Nejlepší telefon, když jdete na pivo? Co třeba Boring Phone od Heinekenu?

2
Nejlepší telefon, když jdete na pivo? Co třeba Boring Phone od Heinekenu?
Fotografie: HMD Global
  • Telefon vychází z Nokie 2660 Flip
  • Podporovány jsou sítě 4G pro hovory
  • Na svědomí jej mají společnosti Heineken a Bodega

Dnešní chytré telefony mají nespočet různých funkcí, díky kterým dokáží dokonale odvádět naší pozornost. Někteří proto už více žijí ve virtuálním světě svého telefonu, který je 24 hodin denně a 7 dní v týdnu připojen k internetu. Z tohoto důvodu nám pak mohou utíkat ty podstatné věci v běžném životě a přesně na to naráží společnost Heineken ve spolupráci s kreativním studiem Bodega.

The Boring Phone
Změnou oproti původní Nokii 2660 Flip jsou průhledné kryty

Pro svůj speciální, řekněme až sociální projekt, si vybrali mobilní telefon Nokia 2660 Flip, což je véčko klasického střihu se základními funkcemi. Vše tedy přesně dle zadání, že pokud budete méně na mobilu, zažijete více skutečných zážitků se svými nejbližšími. The Boring Phone, jak se výsledný produkt nazývá, má jednoznačný úkol. Navrátit vás do doby, kdy chytré telefony zdaleka nebyly samozřejmostí. A rovnou jsou vyzdvihovány věci, které The Boring Phone rozhodně neumí. Můžete tak zapomenout na streamování, dotykový displej, rozpoznání obličeje, mapy, sociální sítě, obchod s aplikacemi, předpovědi počasí či kvalitní fotoaparáty.

The Boring Phone
Novinka nepostrádá oblíbeného Hada

Posledně jmenovaná „nevlastnost“ je dále vyzdvihována: máte zkusit vyfotit své přátele integrovaným fotoaparátem a podívat se, jak budou vypadat jako pixely. Není to daleko od pravdy, neboť jediný snímač v tomto telefonu má nízké VGA rozlišení. Mezi výhodami je i populární hra Had, u které prý nestrávíte příliš času jako u moderních her. Oceníte zřejmě i baterii s kapacitou 1 450 mAh, která vydrží déle, než byste očekávali.

The Boring Phone
Vaši přátelé se po vyfocení stanou jen několika pixely na displeji

Dozvíme se také to, že hovory lze ukončit velmi okázale, a to prostým zavřením mobilu. Pokud jste někdy měli véčkový mobil, nebo jej třeba máte, nepůjde pro vás o žádnou novinku. Za pozornost však stojí i fakt, že ačkoliv je výchozím mobilem již zmíněná Nokia, vzhled byl do značné míry přepracován a kryty jsou tentokrát průhledné.

The Boring Phone

Samotný mobil má 2,8" vnitřní displej s QVGA rozlišením a pohodlnou klávesnici pro psaní SMS. Dostalo se také na SOS tlačítko, které můžete znát spíše ze seniorských telefonů. Mobil má i sekundární venkovní displej, tudíž i bez otevření uvidíte zmeškané události, případně kdo vám právě volá. Spolehnout se můžete na MP3 přehrávač, včetně 128MB paměti a podpory paměťovek či FM rádio a volání skrze VoLTE.

Boring Phone vyrábí dle očekávání HMD Global, avšak nepůjde do volného prodeje. K dispozici bude limitovaná edice 5 000 kusů, které hodlá Heineken dávat jako dárky k prozatímním neupřesněným příležitostem.

Nokia 2660 Flip

Rozměry108 × 55 × 18,9 mm, 123 g
DisplejTFT TN, 2,8" (240 × 320 px)
Fotoaparát0,3 Mpx
Procesor
Paměťúložiště: 128 MB, microSDHC
Akumulátor1 450 mAh