Naučte se nový pojem - ultrapixely. Bude je používat HTC M7

9

Blížící se představení nové vlajkové lodi od HTC znamená jediné, postupné odkrývání výbavy. Nyní jsme se dozvěděli, že by HTC M7 mělo nabídnout velmi kvalitní fotoaparát.

Zdá se to jako zbožné přání, neboť fotoaparáty patřily většinou ke slabším místům telefonů HTC. Abychom ale HTC nekřivdili, loňské modely doznaly značného zlepšení. Nyní se již nezadržitelně blíží představení nové vlajkové lodi, modelu M7. V jeho výbavě měl figurovat 13megapixelový fotoaparát, na čemž by dnes nebylo asi nic neobvyklého. Nepůjde však o obyčejný větší senzor.

Uniklé snímky se zřejmou podobou HTC M7

V těle telefonu se totiž budou nacházet hned tři senzory a každý nabídne rozlišení 4,3 megapixelů a každý bude vyhrazen pro jednu ze základních barev. Společně navíc vytvoří již zmíněné rozlišení 13 megapixelů. K čemu takovéto vychytávky? Díky třem senzorům by HTC M7 mělo dokázat zachytit scénu mnohem kvalitnějši. S věrnějším barevným podáním, podstatně nižší hladinou šumu a lepší ostrostí. S něčím podobným se loni pochlubila Nokia u modelu 808 PureView a nutno říci, že překvapila úplně všechny.

Čtěte také: Co nabídne vlajková loď HTC M7?

Zkoušel Peter Chou Ultrapixely s tajným HTC M7?

HTC zmíněnou Nokii asi neohrozí, nicméně třívrstvý fotoaparát má ambice porazit většinu možné konkurence. Pomoci by tomu měl i patřičný název. Nepotvrzené informace říkají, že tuto technologii využití tří 4,3megapixelových fotoaparátů HTC nazve Ultrapixely. K představení HTC M7 dojde 19. února v Londýně a redakce mobilenet.cz u toho nebude chybět.

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Velda
Nebude to prostě "jen" Foveon X3 od Sigmy? :-)
pavel
Dobrá snaha ale lumii 920 určitě nepřekoná.
pavel
Dobrá snaha ale lumii 920 určitě nepřekoná.
pavel
Dobrá snaha ale lumii 920 určitě nepřekoná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze