Nástupce Xperie XA od Sony se odhaluje na prvních obrázcích

11

Sony v letošním roce zeštíhlilo portfólio a až na jednu výjimku všechny své nové modely vměstnalo do jedné produktové řady. Střední třídu obstarává Xperia XA, která byla představena v únoru. Již nyní se však spekuluje o nástupci.

Sony Xperia XA (2017)
Možná podoba další generace Xperie XA od Sony

Japonskému Sony je často vyčítáno, že jeho modely trpí příliš velkými rámečky kolem displeje. Japonská společnost však dokáže rámečky alespoň z části eliminovat. Letos to ukázala na Xperii XA a Xperii XA Ultra. Oba modely takřka postrádají rámečky po stranách displeje a výsledný dojem je velmi dobrý. První jmenovaná je staršího data narození a brzy by se mohla dočkat následovnice. Její podoba údajně unikla na prvních dvou obrázcích, které můžete vidět v tomto článku.

TIP! Recenze Sony Xperia XA – Střední třída, které to sekne

Sony Xperia XA (2017)

Je vidět, že Sony se v případě potvrzení nebude řítit do nějaké závažnější změny. Displej bude krýt 2.5D sklíčko, které by mohlo volně navazovat na decentně zaoblené boky. Minimální rámečky po stranách se měnit nebudou. Lze současně odhadovat, že zadní strana bude opět zcela rovná jako u letošních modelů. Ve výbavě se objeví USB-C konektor a také 3,5mm jack, který budeme muset zřejmě brzy brát jako vítanou vzácnost. Očekává se také opět pětipalcový displej. Ohledně výbavy nejsou v tuto chvíli žádné konkrétní informace.

Zdroje: slashleaks.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Areon
Podle obrázku to vypadá, že tento nástupce bude mít narozdíl od Xperie XA stereo reproduktory.
U Xperie XA byl jediný problém a to bylo volné místo. Ta vnitřní paměť byla zoufalá, jestli toto vyřeší a nasadí normální cenu tak to může být zajímavá koupě.
vanter
krásná.. xz se velmi povedla a proč neudělat sestřičky:) za mě si ale počkám na evoluci a oni ty boky v nejvyšší řadě za dvě generace udělají v kovu. v poketu mám stále Z3 v qi pouzdru a po generacích nexusu jsem už 2roky spokojenn. bez qi už nikdy a samsung nechci. čekám..
Richy
Naprostá paráda, Sony jedinej výrobce, který nepoužívá ten zasranej Apple design.
Pesedm
Jedno je ale jisté. Zase to nebude umět fotit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze