Na stránkách HP se objevil nový 8" tablet se systémem Windows 8.1

HP pravděpodobně již brzy oficiálně představí nový tablet. Na oficiálním webu společnosti se totiž objevila produktová stránka modelu HP Pro Tablet 408 G1, což by měl být cenově dostupný Windows 8.1 tablet.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Tablet se na první pohled podobá modelu Stream 8, který už americké HP nějaký ten čas nabízí. Liší se od něj však tím, že nabízí lepší fotoaparát, více paměti a podporu pro použití digitálního pera. Displej tabletu dorostl do velikosti 8 palců a nabízí přitom HD rozlišení 1 280 × 800 pixelů a IPS technologii.

hp-408 01

TIP: Připravovaný Cube I7: první „Číňan“ s Intel Core M

Srdcem přístroje je přitom čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3736F Bay Trail o taktu 1,33 GHz, který doplňují 2 GB paměti RAM spolu s 32/64GB uživatelskou pamětí. Navíc je k dispozici i slot pro paměťové karty s možností rozšíření až o dalších 128 GB. K dispozici jsou dále dva fotoaparáty (8Mpx na straně zadní, 2Mpx na straně přední) nebo baterie o kapacitě 4 800 mAh. Jako systém pak slouží Windows 8.1 a nechybí ani proklamovaná podpora digitálních per.

V současné době není jasná cena, ani to, kdy HP začne tablet prodávat. Jelikož už se tablet objevil kromě stránek HP také na americkém telekomunikačním úřadě FCC, je s největší pravděpodobností oficiální zahájení prodeje na spadnutí. 

Zdroj: HPLiliputingWindowsCentral