Na Sony Ericssonu Xperia Play spuštěn PS1 ISO hack (video)

Když Sony Ericsson oznámil model Xperia Play a podporu velikána PlayStation, všichni se těšili na své oblíbené stařičké tituly, kterými si osvěží nudné hodiny. Když se ale přístroj dostavil na trh, ceny byly natolik přemrštěné, že se komunita musela uchýlit k vlastním nápadům.

A když říkáme nápadům, myslíme statečným vývojářům, kteří nespí a snaží se vymyslet způsob, jak hry do mobilu dostat. Jeden z vývojářů známý jako Yifan Lu je dle všeho cíli nejblíže. Využil totiž nativní emulátor PS a přišel k řešením, jak spustit herní ISO soubory s využitím vestavěného softwaru.

„Teď už jen potřebuji vytvořit GUI (program, který konvertuje ISO do APK souborů). To by nemělo zabrat více, jak den. Ať už nesnáším Javu sebevíc, připadá mi, že se jedná o nejjednodušší způsob, jak vytvořit multiplatformní nástroj. Finální verzi najdete v nejbližších dnech na mé stránce,“ řekl Yifan.

TIP: Přečtěte si recenzi na Sony Ericsson Xperia Play.

Jeho snažení můžete sledovat na jeho blogu, případně vývojářském serveru XDA-Developers, mecce všech uživatelů komunikátorů. Až celý proces skončí, všichni budou moci bez problémů hrát své oblíbené tituly bez toho, aby sahali moc hluboko do peněženky. Jako malé lákadlo nabízí Yifan záběry na bootování s úspěšné spuštění původní verze hry Crash Bandicoot 3.

Zdroje: blog.se-nse.net, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze