Na náš trh přichází levný Asus ZenFone Go (4,5), neporadí si ale s LTE

16

Segment nejlevnějších smartphonů na českém trhu je obohacen o nový Asus ZenFone Go ve 4,5palcové variantě. Telefon určený začátečníkům má jen velmi základní výbavu. I přesto je však cena pod třemi tisíci korunami poměrně vysoká.

ASUS ZenFone Go (4,5\")

Asus ZenFone Go v menší variantě byl oficiálně představen v březnu tohoto roku. Vzhledem byste jej snadno zařadili k danému výrobci a oslovit má především začínající či zcela nenáročné uživatele. Nabízí 4,5palcový displej s rozlišením 854 × 480 pixelů a čtyřjádrový procesor Snapdragon 200. Operační paměť má základní hodnotu 1 GB a v případě interního úložiště se objevuje očekávaných 8 GB. Plusem může být podpora dvou SIM karet. Prostředí má pod palcem Android 5.1 Lollipop a využívat budete moci 5megapixelový fotoaparát.

TIP! Asus ZenFone 3 se výbavou zařadí mezi ty nejlepší (2× aktualizováno)

Bohužel žádné pokročilé funkce ve výbavě nečekejte. Nedostalo se ani na podporu LTE, což je velká škoda. Absenci totiž nevyváží ani cena 2 690 Kč. Levnější zástupci Lenovo A2010 nebo Vodafone Smart speed 6 totiž nabízejí podobnou výbavu, podporu LTE a prodávají se ještě levněji.

Technické parametry ASUS ZenFone Go (4,5")

Kompletní specifikace
Konstrukce136,5 × 66,7 × 11,2 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8212, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 070 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:23 hodin
Dostupnostduben 2016, 2 690 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Asus

Diskuze ke článku
toustr
Stejnou a dokonce si troufnu říct i lepší výbavu má moje skoro 3 roky stará Xperia L. Tenhle šrot bych nedoporučil ani začínajícím zákazníkům. Ale zas abych to jen nekritizoval tak za tu cenu se moc lepší konkurence hledat nedá. Ono totiž pokud chci setrvat na 4,5" případně na menším tak je alternativa pouze Lenovo A2010 s hodně podobnou výbavou jen má místo obstarožního snapdragonu 200 trochu novější mediatek. Potom je ještě A1000 za nějaké ty 2000Kč s tím, že je to vlastně to samé jen menší, levnější a s mediatekem. Pokud bych se podíval na 5" tak tam v této cenovce taky není moc co vybírat snad jen čistokrevná čína u nás prodávaná za stenou cenu jako tady asus a to DOOGEE X5 Pro ten ale nabídne podstatně lepší výbavu opět ale bez LTE.
mrtvá žížala
oni proste neodolaj a musi uvadet takove mrdqy, todle by nechtel ani hluchej ani slepej... ani v indii za desetinu ceny.
luky
to je hrůza. Kolik se toho asi prodá? Zajímala by mě nějaká statistika. Nebo o kolik by byl telefon dražší, kdyby navýšili RAM + ROM a dali LTE. Tyhle telefony se už dnes nedají ani používat. Aplikace stále bobtnají a jsou náročnější a výrobce uvede takovýhle xindl. To by mě zajímalo, jestli se tento model dá ještě nazvat "chytrý telefon".
ANO
Tak proc o tom vubec pisete? Jinak by me zajimalo, co je to za smartphone pro zacatecniky?:o) To jako zacatecnik musi okamzite nabyt dojmu, ze smartphone nechce?:o) Protoze to bude, zvlaste s androidem, zcela nepouzitelne ..... navic bez LTE, vysmech. Osobne si myslim, ze nic lepsiho v cenove hladine kolem 2-3 litru nez lumia 550 neni a dlouho nebude.
Ten asus by mel prijit s varovanim ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze