Na Jolla tablet se vybralo přes 1,82 milionů dolarů: nové funkce budou

O tabletu Jolla je poslední dobou opravdu slyšet. První tablet, který si na svoje právo na život vybírá pomocí crowdsourcové kampaně, je velmi úspěšný. Vybráno bylo nakonec o více jak 1,5 milionů dolarů více, než firma požadovala.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 
Konečná částka se vyšplhala až na neskutečných 1 824 055 dolarů, když autoři označili jako konečnou částku 380 tisíc dolarů. Z tohoto pohledu se jedná o jednu z nejúspěšnějších kampaní, která se na IndieGoGo kdy objevila.

jolla tablet finalni castka

TIP: Jolla tablet dorazí na vybrané trhy příští rok

Tablet dorazí v prvním čtvrtletí příštího roku a finální výrobek dostane i nové funkce, které autoři podmiňovali dalším výběrem prostředků. Při vybrané koncové částce, která překročí 1,5 milionů dolarů, byl slíben microSD slot. Dalším milníkem k novým funkcím pak byla částka 1,75 milionů dolarů a přislíbena byla funkce splitscreen. Bohužel na poslední funkcionalitu – tablet tak nedostane 3.5G modul, který by byl realizován až při částce 2,5 milionů dolarů.

I tak je aktivita firmy velmi sympatická a těšíme se na to, čeho se příští rok ve finální verzi dočkáme. Tablet poběží na operačním systému SailFish OS 2.0 a poháněn bude 64bitovým čtyřjádrovým procesorem Intel. Z další výbavy zmíníme 2 GB RAM a 32GB SSD + slot na microSD kartu. Displej bude mít uhlopříčku 7,85 palců a bude vybaven technologií IPS. Rozlišení pak bude totožné s iPadem Mini 3  2 048  ×1 536 pixelů, což činí 330 ppi.

Zdroj: indiegogo