Na český trh vstupují telefonující hodinky Doogee Smart Watch S1

6

Nabídka dnešních chytrých hodinek se od svého začátku notně rozrostla, uzavřenost operačních systémů wearables však nedovoluje mnohé užitečné funkce. Právě proti takové konkurenci vyráží Smart Watch S1 od Doogee, které nabídnou slot pro SIM kartu, operační systém Android a dokonce i základní fotoaparát.

Chytré hodinky se dnes liší designem, provedením a také operačním systémem. Ten chytré hodinky předurčuje k tomu, nakolik se bude jednat pouze o módní doplněk, případně jestli bude možné instalovat i pokročilejší aplikace. Doogee Smart Watch S1 se vymykají běžným standardům, nabídnou totiž klasický operační systém, který je uzpůsoben pro malou úhlopříčku a překvapí také nabízené funkce, které rozhodně nejsou ve světě dnešních wearables obvyklé.

Doogee Smart Watch S1

Po designové stránce chytré hodinky od Doogee jednoznačně zaujmou. Rozhodně se budou hodit více ke sportovním aktivitám než třeba k obleku do společnosti, přesto by si design své příznivce najít mohl. Tělo je vyvedeno z odolné kovové slitiny, pro sportovní události se bude hodit také odolnost dle certifikace IP67. Hodinky se tedy nemusíte bát vykoupat, příliš vadit jim nebude ani prašné prostředí.

Srdcem procesoru je dvoujádrový procesor MediaTek MT6572 s taktem 1,3 GHz, paměť RAM se ustálila na hodnotě 512 MB a interní paměť nabídne kapacitu 4 GB. Dále ji lze rozšířit pomocí slotu pro paměťové karty microSD. V útrobách poté nalezneme operační systém ve své starší verzi 4.4. Displej nabídne úhlopříčku 1,54 palců, technologie IPS a rozlišení 240 × 240 pixelů by se pak měly postarat o kvalitní podívanou za všech okolností. Co se týče ochrany, Doogee vsadilo na odolné sklo Gorilla Glass ve své třetí verzi.

Doogee Smart Watch S1

Velkým benefitem je také slot pro SIM kartu, konkrétně ve velikosti micro. Chytré hodinky podporují jak základní GSM sítě, tak také HSPA, na LTE se však bohužel nedostalo. Z další konektivity můžeme zmínit přítomnost Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Sportovce jednoznačně potěší přítomnost samostatného GPS čipu a také senzor tepové frekvence. Hodinky jsou tak doslova předurčeny pro monitoring vaší pohybové aktivity.

Fotoaparát nabídne základní rozlišení 2 Mpx. Díky interpolaci však lze dosáhnout rozlišení 5 Mpx, o výsledné kvalitě si však již předem dovolíme pochybovat. Alespoň na momentky ze zajímavých míst by však kvalita mohla postačovat.

Baterie v hodinkách nabídne kapacitu 600 mAh. Vzhledem k přítomnosti „běžného“ operačního systému a také slotu pro SIM kartu je výsledná výdrž vcelku otazníkem. Nabíjení probíhá prostřednictvím speciální magnetické základny, ta je součástí základního balení. Chytré hodinky Doogee Smart Watch S1 vstupují na tuzemský trh za odpovídající cenu 4 099 Kč.

Technické parametry Doogee Smart Watch S1

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejTFT IPS, 1,54" (240 × 240 px), tvar: hranatý
SystémAndroid, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: 3G, NFC: ne
ChipsetMediatek 6752, CPU: 2×1,3 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Akumulátor600 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostúnor 2016, 4 099 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Michal
Bude dneska mobilecast?
Vlastislav Došek
Vlastislav Došek
Jsem jediný kdo vidí na popisku na hodinkách OPTICAL HERT RATE SENSOR :) (heart)
David Novotný
David Novotný
Na recenzi se opravdu těším. Je to docela zajímavý kus hardwaru.
Kikina
Proc v dobe nano SIM narvou do mobilu micro sim, misto aby usetrene misto vyuzili treba pro vetsi baterii? Tohle nechapu, zrovna tady by ta miniaturizace davala smysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze