Modrý Galaxy S6 a zelený Galaxy S6 edge dorazily do Čech

5

Nejnovější smartphony v nabídce společnosti Samsung jsou již tento týden k dostání v nových barvách. Kromě černého, bílého a zlatého provedení se od včerejška prodává Galaxy S6 také v barvě modrý topaz a od dneška Galaxy S6 edge v barvě zelený smaragd.

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. tento týden zahajuje prodej dvou dlouho očekávaných barevných variant Galaxy S6 a S6 edge. K dostání tak budou již všechny plánované barvy smartphonů v odstínech bílá perla, černý safír, zlatá platina a nově také modrý topaz (jen Galaxy S6) a zelený smaragd (jen Galaxy S6 edge).

TIP: Recenze Samsung Galaxy S6 (edge) – Počátek nové éry

„Galaxy S6 v modré barvě je ideální módní doplněk pro toho, kdo má svůj styl a hledá k jeho dotvoření živé, expresivní a výrazné barvy. Zelený Galaxy S6 edge se hodí spíše pro ty zákazníky, kteří hledají něco zajímavého, promyšleného a zároveň originálního,“ říká Roman Šebek, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, a dodává: „Chceme našim zákazníkům nabízet skutečně jedinečné smartphony, které kombinací perfektního designu a chytrých funkcí doplní jejich každodenní život v současném mobilním světě.“

Samsung Galaxy S6 ve verzi modrý topaz

Výrazný a současně jemný modrý odstín je jednou z nejvíce módních barev letošního roku. Podle předního institutu pro barevné trendy a prognózování Pantone jsou čtyři odstíny modré (akvamarín, mořská modř, klasická modř a temná modř) zahrnuty mezi top 10 odstínů, které vévodí paletě barev Spring 2015 pro módní a návrhářský průmysl.

Modrý Galaxy S6 1

„Lidé, kteří se rozhodnou pro smartphone Samsung Galaxy S6 v barvě modrý topaz, jsou s největší pravděpodobností sebevědomí, puntičkářští, vybíraví, citliví, nároční a intuitivní. Jas modré barvy přitahuje ty, kteří vědí, co chtějí,“ říká britská psycholožka dr. Donna Dawson.

Samsung Galaxy S6 edge v barvě zelený smaragd

Nejnovější provedení zelený smaragd, výhradně pro Galaxy S6 edge, je zářným příkladem designu společnosti Samsung, jehož filozofie je založená na myšlence „krásy snoubící se s účelností“. Zelená barva představuje nový život či nové začátky a je úzce spojená s tématem přírody.

Modrý Galaxy S6

„Lidé, kteří si zvolí zelenou, bývají harmoničtí, loajální, pracovití, čestní, shovívaví a mají zájem o ostatní. Aspirují na to být dobrými občany s vysoce vyvinutým smyslem pro morálku a s touhou po jednoduchosti. Zelená představuje také nový život a nové začátky, čímž vzbuzuje naději a obnovenou vitalitu a energii v lidech. Zprostředkuje přívětivost a napojení na druhé. Zároveň snižuje pocit neklidu – proto když jsou lidé ve stresu, často hledají klid v přírodě. Smaragdový odstín Samsung Galaxy S6 edge prohlubuje obecnou atraktivitu zelených věcí díky své hloubce a jasu,“ vysvětluje Donna Dawson.

Samsungy Galaxy S6 a S6 edge jsou nyní dostupné v následujících variantách:

  • S6 32 GB – bílá perla, černý safír
  • S6 64 GB – bílá perla, černý safír, zlatá platina, modrý topaz
  • S6 128 GB – černý safír
  • S6 edge 32 GB – bílá perla, černý safír
  • S6 edge 64 GB – bílá perla, černý safír, zlatá platina
  • S6 edge 128 GB – černý safír, zelený smaragd

Doporučené maloobchodní ceny jsou pro český trh následující (včetně DPH):

32 GB 64 GB 128 GB
Galaxy S6 19 799 Kč 22 599 Kč 25 399 Kč
Galaxy S6 edge 23 799 Kč 26 599 Kč 29 299 Kč

Technické parametry Samsung Galaxy S6

Kompletní specifikace
Konstrukce143,4 × 70,5 × 6,8 mm, 138 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (2 988 × 5 312), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 550 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:24 hodin
Dostupnostduben 2015,

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Marcus
Řadit lidi dle toho, jaký telefon a v jaké barvě si koupí, to už je snad diagnóza.
R1S0
"„Lidé, kteří se rozhodnou pro smartphone Samsung Galaxy S6 v barvě modrý topaz, jsou s největší pravděpodobností sebevědomí, puntičkářští, vybíraví, citliví, nároční a intuitivní. Jas modré barvy přitahuje ty, kteří vědí, co chtějí,“ říká britská psycholožka dr. Donna Dawson. "

aj ja viem co chcem.... (all) matte black. preco ma tato modra teda nepritahuje? :P
David
Ta modrá je fakt krásná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze