Mobito od 1. prosince 2015 ukončuje svůj provoz

3

Služba Mobito byla spuštěna v září roku 2012 s vizí vytvořit online platformu pro mobilní platby v České republice. To se do jisté míry povedlo, avšak společnost po 3 letech působení doznala, že z finančního hlediska je další provoz neúnosný. Proto služba k 1. prosinci letošního roku definitivně končí.

O Mobitu jsme vás informovali v září roku 2012. Mobito bylo zcela nový způsob placení mobilním telefonem, který se snažil nabídnout alternativu k rozšiřujícímu se NFC a dalším typům mobilních plateb. Jaká byla hlavní výhoda Mobita? Bylo dostupné prakticky pro všechny – stačil vám téměř jakýkoliv mobilní telefon (který podporoval zprávy na displej), aplikace pak existovala pro Android a iOS.

Mobito logo

Mobito využívali i někteří obchodníci, ať už ti internetoví a nebo klasičtí v kamenných prodejnách. Mobito v průběhu času získalo i několik ocenění a druhé místo na Global Mobile Awards v Barceloně v roce 2013. Bohužel, služba se postupem času stala prodělečná, a tak k 1. prosinci tohoto roku končí.

K tomuto datu přestane fungovat mobilní aplikace a Mobito portál. Po uplynutí výpovědní lhůty budou případné zůstatky zákazníků automaticky odeslány na jejich bankovní účty. Zákazníci se zůstatkem v Mobitu byly e-mailem informováni kam jim budou peníze odeslány v případe, že jsou jejich bankovní účty evidovány.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
doktor
Je dobře, že končí kdejaká kokotina, přitom nerozšířená :-) .. Opravdový plateb mobilem se dočkáme, až se rozšíří NFC a banky vytáhnou ty své hlavy z hlubokých prdelí!!
Em
On to někdo používal?
mobito :D
Služba byla pro smích, od začátku, už za O2, bylo jasný, že je bez šance - těžkopádný, překombinovaný, mizivá podpora za strany obchodníků. Zbytečně provařený miliony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze