Mobilní operátor U:fon připravil tarif "Volání za korunu"

6

K největším nákladům spojených s užíváním mobilního telefonu patří cena za volání. Mobilní operátoři si spokojeně nabízejí tarify, které nás nemohou v žádném případě uspokojit. Světlou výjimkou a doufejme i třeba průkopníkem se stal mobilní operátor U:fon se svým novým tarifem "Volání za korunu" do všech pevných i mobilních sítí.

Mobilní operátoři na českém trhu rozhodně nepatří ve srovnání s ostatními zeměmi v Evropě k nejlevnějším a právem jsou za to pranýřováni. Proto zpráva o tom, že operátor U:fon nabídne volání za korunu na minutu, působí jako blesk z čistého nebe. Všichni uživatelé mobilních telefonů se zajímají o skutečnost, za kolik si zavolají. Nutno podotknout, že v České republice za nemalé peníze. Mobilní operátor U:fon se rozhodl nalákat potencionální zákazníky na skutečně ojedinělý tarif „Volání za korunu“, který prozatím žádný z ostatních operátorů nemá v nabídce.

Za částku 200 Kč měsíčně dostanete 100 volných minut k provolání (připomeňme tarifikaci 60 + 30). Cena jedné minuty tak vyjde na 2 Kč. Posílání SMS zpráv je zpoplatněno částkou 1,50 Kč. Teprve až po provolání 100 volných minut již budete moci libovolně volat do pevných i mobilních sítí v tuzemsku za avizovanou korunu. Korunová sazba dokonce platí i na celkem třicet zahraničních destinací v zóně 0 a 1 (např.: Chorvatsko, Francie, Německo, Řecko,..). Pozitivně působí i volnost úvazku, kdy není zapotřebí se uvazovat na rok či dva. Postačí pouze složit vratnou kauci 500 Kč.

Tarif "Volání za minutu

Mobilní operátor U:fon Volání za korunu
Měsíční paušál 200 Kč
Volání v síti U:fon 1 Kč
Volání mimo síť na pevnou 1 Kč
Volání mimo síť na mobil 1 Kč
Volné minuty do všech ostatních sítí v ČR a pevných sítí v Evropě (zóna 0 a 1) 100 minut
SMS v síti 1,50 Kč
SMS mimo síť 1,50 Kč
SIM karta bez zakoupení přístroje 1 Kč
SIM karta výměna 200 Kč

Za jistou nevýhodu lze považovat fakt, že síť mobilního operátora U:fon pracuje na technologii CDMA. Pro zákazníka to znamená, že nemůže použít svůj běžný telefon spolupracující s GSM či 3G a bude si muset zakoupit telefon z nabídky operátora U:fon. V nabídce operátora nalezneme pouhé tři přístroje v ceně od 290 Kč do 490 Kč. Tarif „Volání za korunu“ by tak mohl nalézt své zákazníky. Nebudou k nim nejspíše patřit mobilní nadšenci s nejlepšími smartphony, ale spíše šetřiví a nenároční uživatelé, případně firemní zákazníci. Co na to říkáte, uvažovali byste o tomto tarifu?

Diskuze ke článku
applefan
na iPhonu 4s by to melo jít taky :)
radasek
Zajímavé je to, že na infolince UFONA o tomto nemají tušení a proklamované ceny hovory do zahraničí nejsou za 1 Kč ale za 4 Kč prý se jedná o chybu na webu a velmi se mi omlouvali. Podvodníci.
helča
Několik let mám tarif za nula a jsem s ním velmi spokojená. Volání za korunu si pořizuji také. Při takových cenách se nošení dalšího mobilu vyplatí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze