Microsoft zjednodušil aktivaci čisté instalace Windows 10

25

S první velkou aktualizací Windows 10, kterou Microsoft vypustil minulý týden, se výrazně zjednodušila i aktivace samotného systému, která již nevyžaduje nejprve instalovat Windows 7 nebo 8.1 a teprve poté aktualizovat na Windows 10 v rámci bezplatného přechodu.

Windows 10 Build 10558

Microsoft tak vyslyšel četné stížnosti na složitost instalace, kdy instalátor při upgradu nejprve zkontroloval hardware a vygeneroval unikátní klíč a teprve po dokončení instalace byly Windows aktivovány. To nicméně fungovalo, pokud již byla na stejném zařízení aktivní předchozí verze Windows, ale nefungovalo ve chvílích, kdy jste chtěli udělat čistou instalaci.

Nově tak Microsoft při instalaci dovoluje použít sériová čísla pro starší verzi Windows a můžete skočit rovnou na Windows 10. Pro uživatele programu Insider toto nicméně není žádná novinka, protože možnost byla součástí již buildu 10565, který vyšel v polovině října, ale mezi běžné uživatele se dostala až s aktualizací Threshold 2.

Zdroje: theverge.com, zdnet.com, forbes.com

Diskuze ke článku
Var-G
Na můj ntb od MSi ještě vůbec upgrade nepřišel, pořád je rezervován :D
ANO
Smutne je, ze je to vlastne jedina vec, kterou threshold 2 prinesl ..... na tabletu se to bohuzel stale pouzivat neda ..... aplikace jako fotky, RDP nebo dokonce edge stale nespravili ..... tohle pro microsoft nevypada dobre ....
shield
Já řeším jednu věc upgrade na novou verzi Threshold 2 která se mi neobjevila ve Windows update. Už jsem zkoušel vše od toolu od ms po obnovy systému.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze