Microsoft údajně pracuje na skládacím Surface Phonu. Displeje možná dodá LG

8
Microsoft údajně pracuje na skládacím Surface Phonu. Displeje možná dodá LG
  • Bájný Surface Phone by mohl ožít ve skládací podobě
  • Displeje možná dodá jihokorejské LG
  • Jako systém budou použita Windows 10

Aktuálně všichni vědí, že to Microsoft s mobilními telefony zabalil. Minimálně jeho operační systém Windows 10 Mobile neobstál a nebudeme přehánět, když jej označíme minulostí. Přesto se aktuálně opět objevily spekulace ohledně Surface Phonu. Slýcháváme o něm pravidelně již několik let. Má jít o bájný telefon, který Microsoft spasí, stejně tak jako Blaničtí rytíři Země české. Nyní by však přeci jen jeho příchod mohl dávat smysl. Nešlo by totiž o žádnou spásu, ale o moderní zařízení využívající skládací technologie.

V prvé řadě má jít o komplexní zařízení a nikoliv jen o chytrý telefon. Vycházet můžeme z ukázkových renderů z loňska. Zařízení by mohlo být složené, rozložené a případně také například jen přehnuté. Displej, který by mimochodem mělo dodávat jihokorejské LG, by tak mohl být klidně rozdělen na dvě části, když by to situace vyžadovala. Náznaky, že by se do celé věci mohlo zapojit LG vyvolal tweet Panose Panaya, který děkuje výrobci za zajímavou karikaturu. Ta je zajímavě umístěna na skládací stěně, což by mohlo evokovat tablet. Na druhou stranu jde o ničím nepodložené spekulace.

Případný Surface Phone by měl být vybaven klasickým systémem Windows 10 a pohánět jej má procesor Snapdragon 850 od Qualcommu, který je určen právě takovým zařízením. O projektu, který má vznikat pod krycím názvem Andromeda, zatím nemáme podrobnější informace, a nezbývá tak, než jen čekat.

Diskuze ke článku
Carda
Ty rendery vypadají fakt skvěle :)
Hruška
Ty rendery celkem vypadají jak nintendo 3ds :D
Blue Sun
Blue Sun
Ale jo, myšlenka sympatická. Cena už bude o poznání méně...
Honza
I kdyby na tom běžel SW z desktopu, na tak malým displeji bude nepoužitelnej. A mobilní aplikaci nebude nikdo psát pro platformu, která by možná mohla dosáhnout až na 0,5% uživatelů. Navíc kdo by chtěl spolupracovat se společností, která tak ráda a často háže vlastní projekty přes palubu. Jestli chce LG dopadnout jako Nokia, tak s chutí do toho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze