Microsoft SmartGlass v novém updatu dovolí nahrávat hry z Xbox One

Xbox SmartGlass znají asi především majitelé konzole Xbox360, kde bylo možné pomocí této aplikace ovládat vzdáleně celou konzoli například pomocí tabletu. Teď však s novou generací konzole Xbox přichází i další možnost využití této aplikace.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Aplikace Xbox SmartGlass dovoluje mnoho věcí, díky kterým se ve spojení s vaší televizí a konzolí Xbox stává univerzálním ovládacím prvkem. Můžete se navigovat v ovládacím centru Xbox, pozastavit či přetočit svůj oblíbený film, potažením prstem, stažením prstů a klepáním prohlížet webové stránky na televizní obrazovce a pomocí klávesnice svého zařízení snadno zadávat text a vyhledávat v konzoli.

Inteligentně propojená zařízení umožňují sledovat obsah na televizní obrazovce a zároveň ovládat, co sledujete. Získáte relevantní podrobnosti o hře, které obohatí váš zážitek. Další možností jsou pak doplňkové informace, která vám hra dodává.

S novou verzí přichází další rozšíření, co se týká hraní na nové generaci konzole Xbox One a tou je nahrávání her pomocí vašeho tabletu či telefonu. Hráč tedy může nahrávat to co se děje na televizní obrazovce a pak jednoduše sdílet na kterémkoliv videoportálu. Jedná se sice o nahrávání krátkých úseků, ale i tak jde o další zajímavou inovaci, kterou dává Microsoft všem hráčům k dispozici. Aplikace je dostupná pro všechny platformy, jako je Windows Phone, iOS i Android.

Zdroj: Google Play