Microsoft Office nyní oficiálně dostupný pro Android tablety

Microsoft uvolnil preview aplikací Word, Excel a PowerPoint pro Android tablety už před několika měsíci. Nyní však aplikace konečně zcela oficiálně ve finální verzi dorazily do obchodu Google Play, kde si je můžete bezplatně stáhnout.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Mělo by se tak jednat rozhodně o nejkomplexnější aplikace pro editování a vytváření dokumentů ze sady Microsoft Office. Je však nutné zmínit, že pokud vlastníte tablet větší než 10,1 palců, je potřeba pro využívání některých funkcí, jako je například synchronizace dokumentů s jinými přístroji nebo sledování změn v aplikaci Word, vlastnit předplatné služby Office 365.

excel-for-android

Microsoft dále dodává, že aplikace by měla běžet na přístrojích, které běží na základě operačního systému Android ve verzi 4.4 KitKat nebo novější verze. Hardwarové požadavky pak čítají například 1 GB RAM a ARM procesor. Na podpoře přístrojů s procesory od Intelu se dle Microsoftu v současné době ještě pracuje a vše by mělo být připraveno cca během dvou měsíců.

Hardwarové požadavky na tablet: 

  • alespoň 1 GB RAM
  • operační systém Android 4.4 KitKat nebo novější
  • ARM procesor


To, jak aplikace vypadají a fungují, si nejlépe prohlédnete na videu níže. Ještě dodáme, že aplikace pro Androidu umí inteligentně spolupracovat nejen s úložištěm OneDrive, ale i s Dropboxem.  

Aplikace si můžete zcela zdarma pro vaše Android tablety stáhnout na následujících odkazech: Word, Excel a PowerPoint.  Kromě toho Microsoft představil aplikaci Outlook pro systém iOS a zároveň preview verzi pro Android. Outlook nabízí upravitelná gesta, dímy čemuž si můžete práci s e-maily přizpůsobit podle sebe. Samozřejmostí je integrované provázání s kalendářem. Do aplikace se kromě Office 365 účtu přihlásíte pomocí Gmailu a dalších služeb. 

Zdroj: Microsoft, Liliputing